INSIDER

Szo­kat­lan módon tart­ják fogva a Hab­le­ányt le­gá­zoló hajó ka­pi­tá­nyát

Ma­gán­zár­ká­ban, imá­val és írás­sal tölti min­den­nap­jait Jurij C., a Vi­king Sigyn ka­pi­tá­nya - tudta meg a Ri­post. Mi­köz­ben a ma­gyar és ko­reai ha­tó­sá­gok a ha­jó­ka­taszt­rófa ál­do­za­tait ke­re­sik, ő abban re­mény­ke­dik, hogy ha­ma­ro­san ott­hon lehet sze­ret­tei kö­ré­ben.
  • Szerző: Ripost

Kiemelt ügyként kezelik a Viking Sigyn által okozott baleset büntetőügyét. Mint emlékezetes, május 29-én a Dunán a szállodahajó letarolta a kis Hableányt, a balesetet csak heten élték túl, a nagyhajónak alig esett baja.

Fotó: Markovics Gábor
Egymagában üldögélve várja a döntést

Jurij C. ukrán kapitány a baleset óta letartóztatásban tölti a napjait a Markó utcai Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol kerüli a feltűnést – tudta meg a . A kapitány abban bízik, hogy 15 millió forint óvadék ellenében szabadlábra helyezik. Az elsőfokú bíróság így döntött, de az ügyészség fellebbezett. Ha a döntés jogerőre emelkedik, Jurij C. nyomkövetővel a lábán távozhat a börtönből, ám Magyarországot nem hagyhatja el. Információink szerint ez néhány napon belül eldől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A gyanúsított nagyon tisztelettudó, pontosan tudja, mekkora a tét” – mondta a egyik forrása.

„Mivel a magyar börtönök túlzsúfoltak, meglepő, hogy a kapitány magánzárkát kapott, ami arra utal, hogy ügye kiemelten fontos, nem akarják, hogy mással találkozhasson, beszélhessen. A börtönőrök külön mozgatják, nem a többi rabbal. Legtöbbször a zárkájában van, még az udvarra sem akar kimenni.”
Fotó: Markovics Gábor

A 64 éves férfi nem tört meg. Hogy mit szól a hírekhez a holttestek felhozataláról, kiderül a szombati Ripost napilapból! Keresd az újságárusoknál!