BOZÓT

A szo­ci­a­lis­ták jól ki­tol­tak a Job­bik el­nö­ké­vel

Egy jog­erős íté­let sze­rint szkin­hed­nek lehet ne­vezni Sne­i­der Ta­mást. Az íté­let az után szü­le­tett ta­valy, hogy a Job­bik el­nöke be­pe­relte Uj­he­lyi Ist­ván MSZP-s EP-kép­vi­se­lőt, aki egy té­vé­in­ter­jú­ban szkin­hed­nek ne­vezte. A szo­ci­a­lis­ták ma már sze­met huny­nak a náci múlt fe­lett...
  • Szerző: RIPOST

Sneider Tamás egy maffiaszerű szkinhedmozgalom vezetőjeként ütlegelt egy cigány embert - emiatt Sneider nevezhető szkinhednek... Mindezt egy tavaly jogerőre emelkedett bírósági ítélet mondta ki, amely az után született, hogy a Jobbik elnöke beperelte Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt, aki egy korábbi tévéinterjúban szkinhednek nevezte - írja a lokal.hu.

Továbbra is úgy hiszem, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, Roy nevű szkinhednek nincs helye a magyar közéletben

– erősítette meg említett nyilatkozatát akkoriban Ujhelyi a Népszavának.

Nagyot fordult azóta a világ, hiszen az MSZP-t ma már nem zavarja a Jobbik náci múltja.

– Szövetségi politikánk nem esküvőkön dől el – reagált például Hiller István, a párt választmányi elnöke, miután nemrég kiderült, hogy Sneider felesége 2016-ban náci karlendítéssel üdvözölte lakodalmukon a násznépet.

Maga Ujhelyi is az ellenzéki összefogás kapcsán az év elején arról adott ki közleményt, hogy „több a zászló, egy a tábor”.

A baloldal próbálja szalonképessé tenni a rasszizmust és az antiszemitizmust

– reagált a Jobbik és a baloldal közeledésére a Kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Hozzátette: A közéletben nincs helye annak, aki ilyen gyűlöletcselekményt követ el.

Eközben a címlapon

Sneidert az 1990-es évek elején nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, amiért szkinhedtársaival együtt megvert egy mozgássérült roma férfit. A által idézett vádirat szerint az áldozat nyolc napon túl gyógyuló súlyos arccsonttörést szenvedett, miután kábeldarabokkal ütlegelték és összerugdosták.

A Jobbikban egyébként nincs következményük a rasszista tetteknek: a zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay István ugyanúgy a mai napig országgyűlési képviselő, ahogy Sneider is maradt a párt élén.