OLDALVONAL

Szo­bosz­lai sztár­csa­pat­nál? Ez vár­hat a ma­gyar ti­nire

Sz­tár­csa­pa­tok ér­dek­lőd­nek Szo­bosz­lai Do­mi­nik iránt, rá­adá­sul immár Cris­ti­ano Ro­nal­dó­hoz ha­son­lít­ják a 18 éves ma­gyar fo­cis­tát.
  • Szerző: mv
Szoboszlai (jobbra) jelenleg a Salzburg fiókcsapatában szerepel
Szoboszlai (jobbra) jelenleg a Salzburg fiókcsapatában szerepel
Fotó: Facebook

Nem sűrűn versenyeznek sztárcsapatok magyar labdarúgókért, de úgy fest, most ez a helyzet. A Juventus, az Internazionale, az Arsenal, a Bayern München és az Atalanta érdeklődését is felkeltette Szoboszlai Dominik. Sőt, egy spanyol oldal, a Fichajes szerzője az új Cristiano Ronaldóként ajánlotta a Real Madrid figyelmébe a 18 éves focistát, mondván, tökéletesen illene a Real jelenlegi igazoláspolitikájába.

De mivel került a figyelem középpontjába egy olyan játékos, aki az osztrák másodosztályban szerepel? Szoboszlai Dominik két éve kulcsembere volt az U17-es Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak. Az akkori szövetségi edző, Szélesi Zoltán a -nak elmondta, számos tulajdonsága az átlag fölé emeli az ifjú focistát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Ha megtalálja a hangot a csapattársaival, akkor vezérré tud válni a személyiségével és a játéktudásával. Az alkata, az izomzata és a felépítése olyan, mint egy profi futballistáé. A lendülete, a dinamikája, az irányváltoztató képessége és a rúgótechnikája az átlag fölé emeli öt."

Szélesi nem lepődik meg azon, hogy sztárcsapatok érdeklődnek Szoboszlai iránt, mert a játékos folyamatosan fejlődik.

Szélesi Zoltán a 2017-es U17-es Eb-n alapemberként tekintett Szoboszlaira
Szélesi Zoltán a 2017-es U17-es Eb-n alapemberként tekintett Szoboszlaira
Fotó: MTI

"A korosztályában folyamatosan kiemelkedő teljesítményre volt képes. A Red Bullnál tovább fejlődött, a következő egy-két évben pedig olyan további pluszt kaphat, ami alapján ilyen kaliberű csapatokhoz kerülhet."

A Puskás Akadémia U17-es csapatának edzője úgy véli, ha Szoboszlai sztárcsapathoz kerül, akkor jó eséllyel előbb kölcsönadják őt.

Eközben a címlapon

"Az elitcsapatok kész játékosokat vásárolnak. Ha valaki még nincs olyan állapotban, hogy azonnal az első csapatnál vegyék számításba, akkor általában kölcsönadják egy kisebb klubnak. Ha ott megvívja a harcát, akkor lesz esélye visszakerülni az anyaegyesülethez vagy egy másik első osztályú komoly gárdához."

Szoboszlai Dominik jelenleg a Red Bull Salzburg fiókcsapatában, az FC Lieferingben szerepel. A következő lépés, hogy a focista állandósítsa a helyét az osztrák klub első csapatában, amely nevezte őt az Európa-ligába.