KIAJOBB

Szé­dítő összeg, ennyi pénzt ér a ma­gyar foci leg­drá­gább kin­cse

Új át­iga­zo­lási re­kord ké­szül! Szo­bosz­lai ken­terbe ver­heti Dzs­u­dzsá­kot és a töb­bi­e­ket. Dur­ván meg­ug­rott az ára.
  • Szerző: vav

A Juventus, az Internazionale, a Bayern München és az Arsenal után újabb nagy klub érdeklődik Szoboszlai Dominik iránt: a Napoli. De ha már ekkora a kereslet, törvényszerű, hogy változik az ára is. Nemrég még "csak" 10-15 millió euróra becsülték azt az összeget, amelyért a Red Bull Salzburg elengedheti a 18 éves magyar tehetséget - csakhogy a summa olasz és osztrák lapértesülések szerint már 30 millió euróra (9,7 milliárd forint) emelkedett!

Őrült iramban nő az értéke
Őrült iramban nő az értéke
Fotó: Instagram
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A viszonyítás kedvéért: eddig a legtöbb pénzt Dzsudzsák Balázsért fizették a focistáink közül: 2012 januárjában 19 millió euróért (mai árfolyamon 6,1 milliárd forint) vette meg a Dinamo Moszkva az Anzsi Mahacskalától.

Természetes a nagy klubok érdeklődése, hiszen Dominik a legnagyobb tehetségek egyike. Jelenleg azonban csak a Salzburg sikeres szereplése foglalkoztatja

- reagált a hírekre az ügyeit intéző EM Sports Consulting.

Szoboszlai csak az utóbbi hetekben robbant be az osztrák élvonal sztárcsapatába, de a Transfermarkt becsült értékei alapján máris a harmadik legtöbbre taksált magyar labdarúgó Orbán Willi és Gulácsi Péter után.