KIAJOBB

Szoboszlai az EL-ből juthat el egy sztárcsapatba

Habár sztárcsapatok sora érdeklődött Szoboszlai Dominik iránt, a 18 éves labdarúgó a Red Bull Salzburgnál maradt és csütörtök este az Európa-ligában lesz jelenése.
  • Szerző: mv

Szoboszlai Dominik ma este ott lesz a Red Bull Salzburg keretében a Napoli elleni Európa-liga nyolcaddöntőben. A 18 éves labdarúgó az előző körben, a Bruges elleni párharcban is a cserék között üldögélt, de végül nem jutott szóhoz a meccseken. Menedzsere, Esterházy Mátyás a Közös Albion című műsorban elmondta, játékosa folyamatosan halad a salzburgi ranglétrán.

"Dominik Salzburgban küzd a helyéért, a következő feladat, hogy meghatározó játékossá váljon az első csapatban - mondta Esterházy, hiszen Szoboszlai eddig leginkább a salzburgiak második együttesében, a Lieferingben jutott szóhoz. - Jó úton halad a pályafutása Salzburgban. Ott van az első csapat közvetlen közelében, és szép lassan beverekszi magát a kezdőcsapatba."

A januári átigazolási időszakban sztárklubok sora érdeklődött Szoboszlai iránt. A Juventus, a Bayern München és az Internazionale is jelentkezett a Salzburgnál, ám Szoboszlai az osztrák gárdánál maradt.

"Jelenleg nincs szó arról, hogy átigazoljon. Ha majd eljutunk arra a szintre, hogy reálisan lehessen beszélni egy klubváltásról, legyen az topcsapat vagy más, akkor beszélni fogunk róla.

Abszolút realitás, hogy egyszer eljusson az említett együttesek valamelyikébe,

de ennek az útnak az elején jár, és rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy ebből valóság legyen."

A játékosügynök hozzátette, maximálisan érzik a bizalmat az osztrák klub részéről. A Red Bull Salzburg kilenc ponttal vezeti a tabellát, így jó eséllyel a következő idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet. Ez további motivációt, illetve bizonyítási lehetőséget jelent Szoboszlai számára, amivel szeretne élni.

A Napoli-Salzburg Európa-liga-meccset csütörtökön 21 órakor játsszák. A találkozót a Digisport 2 közvetíti.