TÜZELŐÁLLÁS

Ebből baj lehet, ren­ge­teg ma­gyar uta­zik Sz­lo­vá­ki­ába

Napra pon­to­san egy hónap múlva Nagy­szom­ba­ton játsszák a Sz­lo­vá­kia-Ma­gyar­or­szág lab­da­rúgó Eu­rópa-baj­noki se­lej­te­zőt.
  • Szerző: mv

Szombaton a dunaszerdahelyi DAC-Slovan meccsen szurkolóink bebizonyították, hogyan lehet békés egy szlovák-magyar futballcsata. Tizenkétezer magyar drukker utazott el a Felvidék legnagyobb derbijére, és végig sportszerűen buzdították a hazai csapatot. Botránymentes fociünnepet hoztak össze a stadionavatón.

Hivatalosan csak 2000 jegyet kaptak a magyar szurkolók
Hivatalosan csak 2000 jegyet kaptak a magyar szurkolók
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Napra pontosan egy hónap múlva a két ország válogatottja Nagyszombaton találkozik Eb-selejtezőn. A magyar szurkolók csak 2000 jegyet kaptak, de a úgy tudja, ennél jóval többen utaznak el a március 21-i mérkőzésre. Ők aligha jutnak majd további belépőkhöz, ugyanis a szlovák szövetség közleményben figyelmeztetett: a hazai szektorokba csak azok vehetnek jegyet, akik a szlovák csapatnak szurkolnak. Ezzel szeretnék elkerülni, hogy a hazai drukkerek között a felvidéki magyar szurkolók a magyar válogatottat biztassák.

De hogyan érik el, hogy kizárólag a szlovák hívek jussanak hozzá a további belépőkhöz? Könnyen lehet, hogy a maradék jegyeket csak azok vehetik meg, akik szlovák igazolvánnyal rendelkeznek. Illetve az is elképzelhető, hogy a szlovák szövetség a legnagyobb helyi szurkolói csoportok között osztja szét a belépőket, és így esélyt sem ad a magyaroknak a vásárlásra.

Biztonsági szempontból kiemelt kockázatú a meccs, komoly rendőrségi készültség várható, vagyis aligha lenne szerencsés, ha sok magyar szurkoló rekedne a stadionon kívül. Az UEFA az elmúlt években kétszer is zárkapus büntetéssel sújtotta a magyar válogatottat a drukkerek viselkedése miatt. Egy szlovákiai botrány visszaesőként súlyosabb retorziót vonna maga után.