INSIDER

Szív­szo­rító rész­le­tek: így hal­tak meg heten a me­zőörsi bal­eset­ben

Az egyik szem­tanú sze­rint a ko­csik­ban ülők­nek esé­lyük sem volt a túl­élésre. Az autók az üt­kö­zés után szinte azon­nal lángra kap­tak.
  • Szerző: Ripost
Forrás: Krizsán Csaba
Forrás: Krizsán Csaba
Fotó: MTI

Heten vesztették életüket a 81-es főúton, Mezőörs és Kerékteleki között: az áldozatok halálra égtek, miután autóikkal frontálisan ütköztek. A rendőrség szerint hat felnőtt és egy gyermek vesztette életét.A Blikk információi szerint az elhunytak egyike egy háromgyerekes családapa, N. Á. volt. "Az Opel vezetője előzés közben elvesztette az uralmát a járműve felett, áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött az Audival. Mindkét jármű kigyulladt. Az egyik autóban négy felnőtt és egy gyermek, a másikban két felnőtt utazott" – mondta Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lap úgy tudja, a kocsik azért gyulladhattak ki, mert az ütközésben az egyik benzintank megsérült. Az egyik szemtanú szerint a kocsikban ülőknek esélyük sem volt a túlélésre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Miután megelőzött a viszonylag gyorsan hajtó Opel, a sofőr valamiért elveszítette az uralmát az autója felett: láttuk, ahogy nekicsapódik az Audinak. A párom és én kipattantunk a kocsinkból, de szinte azonnal kigyulladtak az autók: nem tudtunk segíteni" – tette hozzá a sofőr, aki épp nyaralásból tartott hazafelé.

Mint mondta, a lángok és a füst hatalmas volt, de nem hallottak semmit.  A környéken lakó Imre szerint a 81-es főút ezen szakaszán számtalanszor fordul elő baleset, bár ehhez hasonlót még ő sem látott.