MEDICINA

Szív­fa­csaró val­lo­mást tett a 24 éves férfi: Ezért kell le­vágni a pé­ni­szét

Va­ló­sá­gos rém­álom, amit átél ez a fi­a­tal­em­ber: egy da­ga­nat miatt el­ve­szít­heti a pé­ni­szét. Úgy érezte, meg kell osz­ta­nia a tör­té­ne­tét a nyil­vá­nos­ság­gal, hogy így fi­gyel­mez­tesse férfi­tár­sait: ve­gyék ko­mo­lyan a tü­ne­te­ket!
  • Szerző: Z.K.

Nagyon súlyos betegséggel küzd Dale Clark: a 25 éves férfinél péniszrákot diagnosztizáltak, ami a kezelések ellenére egyre csak növekszik. A férfi tökéletesen érzéketlennek érzi a péniszét, komoly fájdalmai vannak, és szexre is képtelen már. Ráadásul az orvosok azt mondták, nagyon nagy esélye van, hogy a hamarosan várható műtét során az egész férfiasságát eltávolítják. Dale most úgy döntött, megosztja a történetét a nyilvánossággal, hogy így figyelmeztesse férfitársait: minden elváltozást komolyan kell venni odalent, és nem szabad halogatni az orvosi vizsgálatot!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dale ugyanis már csak akkor kért orvosi segítséget, amikor a pénisze végén lévő duzzanat szőlőszem nagyságú volt. A diagnózis letaglózta, de erős benne a küzdés: túlesett öt műtéten, négy sugárkezelésen és két kemoterápián. Sajnos minden hiába volt, a daganat nem ment össze, sőt, növekedett. Az orvosokat megdöbbenti az eset, hiszen a férfi a legfiatalabb páciensük, akit ezzel a betegséggel kezelnek.

Dale esetében 2017 júliusában diagnosztizálták a halálos kórt, de ennek ellenére pozitívan szemléli a küzdelmet; ugyanis csodálatos családja van, és hamarosan nősülni fog. Nem mondták le az esküvőt, ráadásul a menyasszonya babát vár. Dale elmondta, hogy leendő gyermeknek és 6 éves kisfiának tartozik azzal, hogy a végsőkig küzd az életéért.

Óriási támaszt nyújt számára a menyasszonya, aki egyáltalán nem törődik azzal, hogy talán soha nem lesz már hagyományos szex a kapcsolatukban; szereti a férfit, és nem tágít mellőle. Sőt, mindketten azt mondják, a diagnózis közelebb hozta őket egymáshoz. Hiszen sokkal jobban kell támogatniuk egymást, és kiderült, hogy nagyon jó csapatot alkotnak.

Dale elmondta, hogy úgy kezdődött a betegsége, hogy megjelent tavaly júniusban egy csomó a pénisze végén, ami először rizsszemnyi volt, majd három hét alatt akkorára duzzadt, mint egy szőlőszem. Az orvosok először nem gyanakodtak rákra, de hosszas kivizsgálások után kiderült a szomorú igazság. Hihetetlen fájdalommal jár a daganat, a vizelés is pokoli, és mellé az égő érzés elviselhetetlen. Mivel Dale állapota egyre rosszabb, menyasszonya ápolja őt, hiszen a fájdalmak miatt a járás sem megy egyedül. Mivel a férfi nem tud dolgozni, így súlyos anyagi gondokkal küzdenek. A barátaik mindenben segítik őket: adományokat gyűjtenek nekik, hogy ne kelljen felmondaniuk a lakásukat. A pár azonban a jövőre koncentrál: az esküvőre, a születendő gyermekükre és a gyógyulásra.