MAMAKLUB

Sok­kot kap­tak az or­vo­sok, ami­kor csá­szár­met­szés­kor fel­nyi­tot­ták a nő hasát

Csá­szár­met­szés alatt nem ju­tot­tak szó­hoz az or­vo­sok, ami­kor meg­lát­ták, mi lapul a nő ha­sá­ban. Nem csoda, hogy mű­tő­ben ké­szült fotó ha­tal­mas vi­hart ka­vart az in­ter­ne­ten. Döb­be­ne­tes fel­vé­tel!

Megdöbbentő elváltozást fedeztek fel egy orosz nőnél császármetszés közben: amikor kiemelték az ikerbabákat a hasából, az orvosok észrevették, hogy méhének szabályos szív alakja van. A harminckilenc éves nőnél ultrahangon láttak már arra utaló jeleket, hogy méhe születési rendellenesség miatt másképp fejlődött ki, mint a többségnek – de ilyen szabályos szív alakra nem számítottak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szív alakú méh ugyanis nem volt ismeretlen az orvosok előtt – csak döbbenetesen ritka, ezer nőből egynél fordul elő. Az állapot velejárója, hogy nem, vagy kínkeserves próbálkozás után képes teherbe esni a nő. Az orosz kismamának azonban szerencséje volt: mindjárt két babát is kihordott. Az orvosok kiemelték a méhet, hogy egy felvételt készítsenek a szabályos szív alakról, de hangsúlyozták, hogy nem kellett kioperálni.

Szakértők szerint hatalmas szerencséje volt a nőnek, ugyanis nagyon nagy a vetélés kockázata, ha valaki ezzel a fejlődési rendellenességgel él. Az orvosi csoda nem csak a szakmát, de a világsajtót is bejárta. Bár az asszony kifejezetten kérte, hogy ne fedjék fel kilétét, a felvételek közléséhez hozzájárult. A szív alakú méhről készült fotót orvosai Instagramon osztották meg, és pár óra alatt több ezer kedvelést kapott.