KÜLFÖLD

Szír menekültként koldulnak a román asszonyok Párizsban

Korábban Londonban voltak, de elûzték őket. Utána Spanyolországban kéregettek, de onnan is elhajtották a társaságot, így kerültek Párizsba.
  • Szerző: SZM

Leleplező riportot készített a román ProTV azokról a cigányasszonyokról, akikkel Párizsban találkoztak. Mint ebből kiderül, a francia főváros peremén, Montreuilben, 3-4 ezer romániai  „kivándorló” él, akik közül sokan bűnbandákba szerveződve, koldulással és lopással keresik a pénzt.

A szóban forgó asszonyok többsége egy Tandarei nevű faluból érkezet. „Elosztották” maguk között a francia főváros különböző forgalmas tereit, illetve sugárútjait és ott koldulnak, amíg tehetik.

Korábban ez már másutt is bevált.

Előbb Londonban, majd Spanyolországban kéregettek, de a rendőrök mindkét helyen lapátra tették őket, ezért átjöttek Párizsba.

Hamar rájöttek arra, hogy a muzulmánok és a keletről származók adakozóbbak a saját közösségükkel szemben, ezért szíriai, vagy boszniai menekültnek adják ki magukat, így jóval nagyobb együttérzésre és alamizsnára számíthatnak.

Amint a riportban is látható, sokszor a karon ülő gyermekeikkel együtt koldulnak, az összegyűlt pénzt pedig átadják a család helyszínen
megjelenő férfi tagjának.

Forrás: Foter