KÜLFÖLD

Szír me­ne­kült­ként kol­dul­nak a román asszo­nyok Pá­rizs­ban

Ko­ráb­ban Lon­don­ban vol­tak, de el­űz­ték őket. Utána Spa­nyol­or­szág­ban ké­re­get­tek, de onnan is el­haj­tot­ták a tár­sa­sá­got, így ke­rül­tek Pá­rizsba.
  • Szerző: SZM

Leleplező riportot készített a román ProTV azokról a cigányasszonyokról, akikkel Párizsban találkoztak. Mint ebből kiderül, a francia főváros peremén, Montreuilben, 3-4 ezer romániai  „kivándorló” él, akik közül sokan bűnbandákba szerveződve, koldulással és lopással keresik a pénzt.

A szóban forgó asszonyok többsége egy Tandarei nevű faluból érkezet. „Elosztották” maguk között a francia főváros különböző forgalmas tereit, illetve sugárútjait és ott koldulnak, amíg tehetik.

Korábban ez már másutt is bevált.

Előbb Londonban, majd Spanyolországban kéregettek, de a rendőrök mindkét helyen lapátra tették őket, ezért átjöttek Párizsba.

Hamar rájöttek arra, hogy a muzulmánok és a keletről származók adakozóbbak a saját közösségükkel szemben, ezért szíriai, vagy boszniai menekültnek adják ki magukat, így jóval nagyobb együttérzésre és alamizsnára számíthatnak.

Amint a riportban is látható, sokszor a karon ülő gyermekeikkel együtt koldulnak, az összegyűlt pénzt pedig átadják a család helyszínen megjelenő férfi tagjának.

Forrás: Foter

Eközben a címlapon