KIAJOBB

Szinte in­gyen erő­sö­dik a Fradi a Baj­no­kok Li­gá­jára

Ol­csón iga­zol erős­nek tűnő fo­cis­tá­kat a Fradi fo­ci­csa­pata a Baj­no­kok Li­gája-csata előtt. A zöld-fe­hé­rek­hez a nyá­ron eddig öt fo­cista ér­ke­zett, értük mind­össze 66 mil­lió fo­rin­tot kel­lett fi­zetni.
  • Szerző: sk

Bőszen erősít a Ferencváros focicsapata a júliusban rajtoló nagy csaták előtt. A magyar bajnok két hét múlva már a bolgár Ludogorec ellen játszik a BL-ben, addigra kell összegyúrnia Szerhij Rebrov vezetőedzőnek egy erős szerkezetet.

Rebrovra a legkeményebb meccsek várnak (Fotó: MTI Fotó)
Rebrovra a legkeményebb meccsek várnak (Fotó: MTI Fotó)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két alapember – Ivan Petrjak és Fernando Gorriarán – távozott, utóbbiért 2 millió eurót (660 millió forintot) kapott is a klub. Ennek az összegnek a tizedét költötte el idáig a Fradi, mely így is szerződtetett öt labdarúgót. Pénzt azonban csak a szlovák Michal Skvarkáért fizettek, 20 ezer eurót (66 millió forintot). A játékos két hét múlva ingyen is érkezhetett volna, akkor azonban nem biztos, hogy a Ferencváros lett volna a befutó.

Rajta kívül csak kölcsönbe érkező, vagy lejárt szerződésű embereket igazolt a bajnok.Rebrov jól ismeri az ukrán piacot, ezért választhatta ki a rendszeres BL-szereplő Sahtar két tehetségét. A szélső Olekszandr Zubkovnak és a középpályás Danilo Ihnatenkónak csak a fizetését kell állni, később lesz rá mód, hogy a klub végleg megvásárolja őket. A kapus Gróf Dávid és Szécsi Gergő lejárt szerződésűként ingyen érkezett az Üllői útra. Az igazolásokért felelős Hajnal Tamás sportmenedzser korábban azt nyilatkozta, a mai piacon magyar szinten nehéz európai csúcsjátékosokat szerezni. "Nagyon nehéz valódi erősítést jelentő, kész játékosokat átigazolni, ezért olyan labdarúgókat keresünk, akik nálunk tehetik meg a következő lépést, és hozzásegíthetjük őket ahhoz, hogy jobb futballistává váljanak" – mondta Hajnal.

A Ferencvárosnak éppen ezért az a célja, hogy szeptemberre elérje valamelyik csoportkört, és rutint, s nem mellesleg százmilliókat szerezzen a következő szezonokra.