RIPOSTER

Ne­gyed­órán­ként ve­re­ked­nek össze a mig­rán­sok az oszt­rák-szlo­vén ha­tá­ron!

Óri­ási a rend­őri és a ka­to­nai ké­szült­ség, he­li­kop­te­rek­kel, ka­to­nák­kal és rend­őrök­kel fi­gye­lik a tö­me­get.
Rendszeressé váltak a verekedések és a dulakodások a migránsok között a szlovén-osztrák határ között lévő senki földjén Spielfeldben, ahol mára 3000 földönfutót zsúfoltak össze

- tudósított az M1 helyszínen tartózkodó újságírója, aki óriási készültségről számolt be. Negyedóránként vannak zavargások. Szlovéniában rendőrök és katonák, osztrák részről pedig helikopterek figyelik a tömeg hangulatát, hogy ha szükséges, közbeléphessenek és megfékezhessék az indulatokat.A zsúfoltság oka, hogy nagyobb számban érkeznek az új migránsok, mint amennyit Ausztria tovább tud szállítani a német határra. Azért oda viszik a migránsokat, mert

megteltek az ország befogadóállomásai és menekült- táborai is.
Szinte állandó az erőszak (MTI Fotó: Varga György)
Szinte állandó az erőszak (MTI Fotó: Varga György)
A helyzetet jól jellemzi, hogy az osztrák rendőrök továbbra sem kaptak erősítést. Így nem kizárt, hogy a hullafáradt, állandó túlórára kényszerített rendőröknél elszakad a húr.

Ausztriában összesen 28 ezer rendőr teljesít szolgálatot, és egyre kevesebb az esély arra, hogy megfékezzenek egy kitörő erőszakhullámot.