HŰHA

Megrázó, mit tett Szinetár Dóra, amikor megtudta, hogy beteg a fia

A színésznő és férje nem hajlandóak tudomást venni Benji születési rendellenességéről, ezért úgy döntöttek, egészséges gyermekként nevelik fel őt.
  • Szerző: Ripost

Elégette a gyermeke betegségét igazoló papírt Szinetár Dóra. A színésznő tavaly októberben, egy hónappal a fia születése után jelentette be, hogy Benji Down-szindrómás

Dóra és férje, Makranczi Zalán azonban a kezdetektől fogva úgy döntöttek, nem szeretnék úgy nevelni a kisfiukat, hogy neki később betegségtudata legyen. 

Az egyik hetilapnak most a színésznő arról beszélt, hogy ennek ellenére az emberek a mai napig számos alkalommal kívánnak neki sok erőt. Dóra nem érti, ez miért van, hiszen lányának, Zorkának is »csíkszeme« volt ennyi idősen, ráadásul úgy érzi, a fia olyan, mint bármelyik más gyermek.

Dóra azt is elmondta, hogy amikor a fiuk megszületett, az orvosok átadták a hivatalos papírokat, miszerint Benjinek a 21. kromoszómából három van, illetve egy másikat, amelyben gyakorlatilag fogyatékosnak nyilvánították emiatt.

Az orvosok azt is elmondták kijelentő módban, hogy mi történhet vele, meddig juthat. Miközben a színésznő szerint ő nem beteg, hiszen fizikailag makkegészséges. Dóra azt mondja, tíz perc séta alatt a körúton csak több kezén tudná megszámolni azokat az embereket, akiket nem lát mentálisan egészségesnek, pedig azok.

Ezért a színésznő és a férje úgy döntött, széttépik a diagnózisokat tartalmazó papírokat, mert szerintük csak ez utal a fiuk betegségére, semmi más.

És ezeket olvastad már?