SZTÁRDZSÚSZ

Szék­he­lyi Jó­zsef ezért nem en­gedte, hogy el­ká­bít­sák ha­lála előtt

Ami­kor Szék­he­lyi Jó­zsef a múlt hét végén be­ke­rült a kór­házba, a sze­ret­tei tud­ták, az az el­en­ge­dés hete lesz.
  • Szerző: Angie

A szerdán elhunyt Jászai Mari-díjas művész lánya, Székhelyi Fruzsina a Blikknek mesélt szeretett édesapjáról, aki hihetetlen erőről tett tanúbizonyságot, nem csak a novemberi szörnyű diagnózis óta, de az utolsó napjaiban is.

Soha nem adta fel a harcot Székhelyi József
Soha nem adta fel a harcot Székhelyi József
Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Székhelyi József szervezetét teljesen tönkretették a rákos sejtek, ő azonban az utolsó napokban nem akart kábulatban élni, elutasította a fájdalomcsillapítókat.

"Nem engedte, hogy morfiummal elkábítsák, azt akarta, tiszta legyen a tudata, ő irányíthasson"

– mesélte Fruzsina megrendülten.

"Volt egy közös játékunk, ami csak a miénk volt. Egészen kicsi koromtól kezdve mindig azt kérte, hogy harapdáljam a karját. Még a haláltusájában is ott térdeltem mellette, mint gyerekkoromban, simogattam a fejét és harapdáltam a kezét. Amikor még tudott beszélni, mondta is, hogy az igazi vajákosság az a harapós puszi.

Az utolsó napok újra összehozták a teljes családot, mindenki ott volt a beteg színész kórházi ágya mellett.

Eközben a címlapon

"Amikor hétfőn kórházba került, éreztük, hogy ez már az elengedés hete lesz, amennyire lehet, próbáltunk az elkerülhetetlenre felkészülni, de amikor megtörtént, kiderült, hogy erre nem lehet, csak a tehetetlenség marad”

– csuklott el Fruzsina hangja.

A művész lányát megnyugtatta, hogy édesapja szépen, méltósággal ment el.