KÜLFÖLD

Orrba vágta mo­lesz­tá­ló­ját egy tu­rista szil­vesz­ter­kor, most el­lene in­dul­hat el­já­rás

A bécsi vá­ros­ház előtt sze­rette volna ba­rá­ta­i­val az új­évet kö­szön­teni egy 21 éves svájci tu­rista, ami­kor egy afgán fi­a­tal sze­xu­á­lis zak­latni kezdte. A nő reflex­ből orrba verte tá­ma­dó­ját. Könnyen lehet, hogy a tör­tén­tek miatt még az ál­do­zat üt­heti meg a bo­ká­ját.
  • Szerző: WM

Az afgán migráns nem számolt azzal a lehetőséggel, hogy orrba fogja vágni egy törékeny nő, ha annak megfogja a fenekét. Tévedett, ugyanis a 21 éves nő reflexből hátraütött, és eltört az afgán bevándorló orra. Az ügy pikantériája, hogy a közösségi oldalakon arról beszélnek: az áldozat lehet az ügy kárvallottja. Történt ugyanis, hogy feljelentést tettek a megfogdosott nő ellen, méghozzá testi sértés gyanújával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség szerint kár lenne korai következtetéseket levonni, minden esetre nekik minden ilyen ügyben hivatalból vizsgálatot kell indítaniuk. A svájci turista abban az esetben biztosan megússza a büntetést, ha be lehet bizonyítani, hogy önvédelemből ütött. Ha azonban azt állapítják meg, hogy eltúlzott volt a nő reakciója, akárszabadságvesztésre vagy pénzbüntetésre is ítélheti az ügyben eljáró bíróság.