LELKIZŐ

Ez durva! Nyo­mo­rog a le­gen­dás ma­gyar szí­nész

Ki ne em­lé­kezne Ló­pici Gás­párra, vagyis az őt ala­kító szí­nészre, Szil­ágyi Ist­vánra? A le­genda meg­rázó val­lo­mást tett mél­tat­lan élet­kö­rül­mé­nye­i­ről.
  • Szerző: Buster

Jó ideje nem lehetett már hallani Szilágyi Istvánról, a legendás színészről, aki az elmúlt 50 év során megszámlálhatatlan filmben, színpadi darabban és reklámban szerepelt már.Az ember azt gondolná, hogy egy ennyire foglalkoztatott színész luxuskörülmények között él, ám ez egyáltalán nem így van...

Az egykori Lópici Gáspár otthonában fogadta az acnews.hu munkatársát, aki nem hitt a szemének. Szilágyi István nyomorúságos körülmények között tengeti életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Elképesztő szegénységben él Szilágyi István (Fotó: Varga Imre acnews.hu)
Elképesztő szegénységben él Szilágyi István (Fotó: Varga Imre acnews.hu)

"Így élek én… így kell élnem! Kicsit nehezen megy már a közlekedés a lábam miatt. Úgy egy évvel ezelőtt súlyos tüdőgyulladást kaptam, mert nem tudtunk fűteni a házban.

Akkor kórházba szállítottak, és nagyon sok gyógyszert adtak nekem. Több hétig bent feküdtem, és közben a kezelés során trombózis alakult ki a lábamban.

Szerencsére most már kezd meggyógyulni, de időnként még mindig nagyon fáj, és a jelenlegi gyógyszerek kicsit megnehezítik a beszédkészségemet” – kezdte a portálnak Szilágyi, aki reméli: tavasszal újra képes lesz színpadra állni.

Már fűtésre sem telik (Fotó: Varga Imre acnews.hu)
Már fűtésre sem telik (Fotó: Varga Imre acnews.hu)

"Ha minden jól megy, tavasszal már felléphetek a Győri Nemzeti Színházban. Remélem, addigra felépülök, mert most nagyon sok munkától elestem, amire nagy szükségem lett volna, hiszen a nyugdíjamból aligha tudok megélni”– mondja a színész, aki bevallotta, sosem érdekelte  a pénz, csak a művészetnek szentelte életét.