HARCÉL

Szij­jártó: Jun­c­ker eu­ró­pai ve­ze­tő­ként meg­bu­kott

Eu­ró­pá­nak új ve­ze­tőkre van szük­sége, olya­nokra, akik fel­is­me­rik az eu­ró­pai em­be­rek ér­de­keit, és ké­pe­sek is azo­kat meg­vé­deni - re­a­gált Szij­jártó Péter kül­gaz­da­sági és kül­ügy­mi­nisz­ter az Eu­ró­pai Bi­zott­ság el­nö­ké­nek ki­je­len­té­sére.
  • Szerző: MTI

Mint arról beszámoltunk, Jean-Claude Juncker hétfőn nyilatkozott a Berliner Morgenpost című német lapnak, ebben azt ígérte, hogy az európai parlamenti (EP-) választás kampányának időszakában személyesen is fellép az Európai Uniót (EU) vagy a közösség javaslattevő és végrehajtó intézményét, az általa vezetett brüsszeli testületet érintő alaptalan híresztelésekkel szemben.

Az Európai Bizottság elnöke a magyar kormányfőt említette példaként, mondván: Orbán Viktor szerint őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte, hogy

az európaiakat nem kell terelgetni, ahogy azt Jean-Claude Juncker gondolja, ez a külügyminiszter megfogalmazása szerint az emberek lenézése.

Az európai emberek pontosan tudják, hogy mit akarnak, és a májusi választáson el is fogják mondani.

Tény viszont, hogy Jean-Claude Juncker európai vezetőként megbukott

- jelentette ki a magyar tárcavezető. A briteket nem tudta bent tartani a közösségben, a migránsokat pedig nem tudta az uniós határokon kívül tartani .

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magyar kormány továbbra is vállalja a harcot a bevándorláspárti politikusok ellen.

Eközben a címlapon