INSIDER

Szij­jártó: aki bí­rálja a Stop Soros tör­vény­cso­ma­got, meg­kér­dő­je­lezi a ma­gyar em­be­rek jo­gait

Ma­gyar­or­szág ér­de­ke­i­vel el­len­té­tes az il­le­gá­lis be­ván­dor­lás, a ma­gya­rok biz­ton­sá­gá­nak ér­de­ké­vel el­len­té­tes a ha­tár­vé­de­lem le­bon­tása - mondta Szij­jártó Péter kül­gaz­da­sági és kül­ügy­mi­nisz­ter.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A tárcavezető kiemelte: vannak olyan civilnek nevezett szervezetek, amelyek a bevándorlás támogatásáért és a nyitott határokért dolgoznak, ami ellentétes Magyarország biztonsági érdekeivel. Egy kormánynak fel kell lépni az ország biztonságával ellentétes tevékenységekkel szemben, és törvényi eszközökkel is ezt kell tennie - vélekedett.

A külügyminiszter szerint erről szól ez a javaslat, és

EZT OLVASTAD MÁR?
aki ezt kritizálja, az a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában.

A tárcavezető Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatára reagálva kifejtette: két olyan kormány vitájáról van szó, amelyek között természetes a vita a bevándorlás kérdésében, hiszen Luxemburgnak bevándorláspárti, Magyarországnak pedig a bevándorlást ellenző kormánya van. A vita közöttük eddig is fennállt, és hosszú ideig fenn is fog állni, tehát "lehet még számítani arra, hogy lesz néhány csörte" közöttünk - fogalmazott.

Kijelentette: az európai értékeket Magyarország védi. Ugyanis az európai értékek védelme jelenti az európai szerződések - így a schengeni és a dublini szerződés - tiszteletben tartását. Emellett az európai értékek védelme az európai civilizáció védelmét is jelenti, "meg kell védenünk Európa keresztény hagyományait, keresztény örökségét".

Szijjártó Péter kitért rá: aki a magyar határvédelmi intézkedéseket kritizálja, az a magyar emberek biztonságát akarja aláásni. Ha nem védenénk meg Magyarország határát, akkor az országon nem 400 ezer illegális bevándorló "csörtetett volna keresztül", hanem több millió - közölte.

címkék: