RIPOSTER

Több teherautónyi sátor maradt a Szigeten a buli után

Szerda délelőtt hagyták el a fesztiválozók a Hajógyári szigetet, de a nyomuk ott maradt... Napokig kell majd takarítani.

Az egy hétig tartó Sziget fesztivál zárónapja kedden volt, a rengeteg látogató szerdán hagyta el a bulihét helyszínét. Az eddigi adatok szerint több mint 100 országból érkeztek idén a 24. Sziget fesztiválra, ahol többek között Rihanna, Sia, a Muse, Manu Chao és a kihagyhatatlan David Guetta is fellépett.

Alaposan felülmúlja a várakozásainkat a 496 ezres látogatószám, hiszen a rendezvény előtt 450-460 ezer főre számítottunk. A napijegyek eladása sokkal jobban alakult, mint hittük

– mondta Gerendai Károly.

A Sziget főszervezője szerint a fesztivál elérte kapacitása határait, a következő években már nem lehet jelentősen növelni a látogatószámot. Ehelyett inkább a részletekre fognak koncentrálni, arra, hogy a fesztiválra érkezők minél jobban érezzék magukat.

Szeméthalom mindenütt

Az idei jó hangulatot pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az az állapot, amit maguk után hagytak a Sziget-lakók. A %% fotósa a szerdai bontásra is bejutott, ahol a munkásokon kívül csak hátrahagyott sátrakat, hálózsákokat, tömérdek szemetet és takarítókat látott.

Bár szerda reggel órákig tartó esőben kellett pakolniuk a fesztiválozóknak, ez valószínűleg nem vigasztalja azokat, akik napokon keresztül szedik össze a vidám bulizók után maradt mocskot.

A %% egy Szigeten dolgozótól megtudta, hogy minden olyan értékes tárgyat, amit hátrahagynak a fesztiválozók, egy megőrzőbe tesznek.

Ha pénztárcát, iratokat, ékszert találunk, azt leadjuk. Szeptember 15-ig lehet ezeket átvenni a Sziget Kulturális Menedzser Irodában

- mondta a munkás.

A %% fotósának feltűnt, hogy a Sziget munkatársai több teherautónyi hátrahagyott sátrat pakolnak össze. A fesztivál szolgáltatásfejlesztési vezetőjétől megtudtuk: a rászorulóknak juttatják el azokat.

Az Amnesty Internationalhez kerülnek a sátrak, amiket maguk a fesztiválozók ajánlottak fel adományként. Ezzel több emberen segíthetünk

- nyilatkozta Tóth Tibor.

A Sziget munkatársai éjjel-nappal ezen a számon tudnak segíteni: +36 20 330 9332, továbbá ha névre szóló dolgot találnak, mindent megtesznek azért, hogy azt visszajuttassák a tulajdonosához. Ezért érdemes nézni a Facebook Üzenetek 'Egyéb' mappáját is!

És ezeket olvastad már?