KÜLFÖLD

Jogot a szex­ro­bo­tok­nak!

A szex­ro­bo­tok már ha­ma­ro­san gon­dol­kodni is fog­nak! De nem lesz ebből végül ka­taszt­rófa?
  • Szerző: KF

A robotok fejlődése rohamos léptekkel halad – lassan önálló személyiséggel rendelkező, döntésképes szexrobotokkal köthetünk barátságot! Ez azonban további kérdéseket vet fel: nem kéne a gondolkodó robotoknak emberi jogokat biztosítani?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harmony bot movement tests #realbotix #realdoll #boytoydolls #sexbot

RealDoll (@abyssrealdoll) által megosztott bejegyzés,

Miközben az EU a jogi kérdésekről vitázik, a Realbotix nevezetű fejlesztőcég Harmony nevű robotjának bemutatására készül: a dekoratív műnő magányos férfiak igazi, emberi társa lesz.

A téma szakértői szerint már csak kis idő kérdése, és aszexrobotok képesek lesznek utánozni az emberi gondolkodást és döntéseket hoznak.  Szerintük ezeket a robotokat úgy kell elképzelni, mint az Ex Machina című filmben látott Evát, a mesterséges intelligenciával rendelkező robotot.

Fotó: Europress / Robyn Beck - AFP
Fotó: Europress / Robyn Beck - AFP

Az emberek számára egy társasági kapcsolat kialakítására is képes robot sokkal vonzóbb, mint egy egyszerű, robotizált guminő. A szakértők szerint hatalmas lehetőségek rejtőznek a teljesen emberi robotokban, amelyeknek az intelligenciája az internetről ered: hasonló algoritmusokkal működhetnének, mint amilyet a Google is használ.

Eközben a címlapon

Persze a jogokkal és működő aggyal rendelkező szexrobotoknak hátránya is van: a tudósok szerint ha a folyamatnak időben nem vetnek véget, akkor néhány évtizeden belül a szexi kiborgok átveszik az uralmat az emberiség felett!