ÉLETMÓDI

Szex a gyerek mellett. Mit tehetsz, ha rátok nyit?

Egy többgyermekes családban nem könnyû megőrizni az intimitást, ugyanakkor nem lehetetlen! Mint mindent, ezt is csak akarni kell! Lássuk, hogyan tudjátok elkerülni a csapdákat.

Ugye milyen könnyen ment minden szerelmetek hajnalán? Csak úgy izzott körülöttetek a levegő! No, de mi történik akkor, ha megérkezik a várva várt csemete? Hidd el, nem ti vagytok az egyetlen olyan pár, akinek innentől kezdve hirtelen gondjai támadnak az ágyban.

Két alapszabály:

Közvetlenül a baba születése után ne érezd azt, hogy a szex kötelező! Teljesen normális, ha eleinte másfelé fordul a figyelmed, és egy kicsit zárkózottabb leszel. Ugyanakkor, ha már kialakult egy napi rutin, és megszoktátok az új kis családtag érkezését, kezd el keresni az alkalmat, hogy megint pároddal egy kicsit kettesben lehess.

Ne hagyd, hogy a hétköznapok monotonitása maga alá temessen. Ha a férjed hazajön a munkából, ne öntsd rögtön a nyakába, mi történt a kisbabával. Inkább beszélgessetek egy kicsit magatokról: neki milyen napja volt, hogy te hogy érzed magad. Ne legyen a téma mindig csak a gyerek.

TUDTAD?

Szülés után a hormonjaid is felelnek azért, hogy kevesebb vágyat érzel, és ez így természetes. A testednek ilyenkor kell a nyugalom, de ne ijedj meg! Figyeld magad, mert a vágy egészséges módon visszatér.

Egy férfinek sem könnyű!

Sőt! Amíg minket, nőket a hormonjaink irányítanak, nekik csak az marad, hogy részesei legyenek az új eseményeknek. Csakhogy, ha nem osztod meg velük a gyerekek körüli feladatokat, és nem beszélsz a benned zajló új érzésekről és változásokról, akkor előbb-utóbb azt fogod tapasztalni, hogy a férjed eltávolodik tőled, érzelmileg és szexuálisan is. Mindeközben nagyon lényeges azt is tisztázni, maga a férfi mit szeretne, ő hogyan képzeli a saját apaságát. Milyen szexuális vágyai vannak. Ne söpörjétek szemérmesen a szőnyeg alá a témát, mondván, ez már egyáltalán nem fontos.

5 tipp, hogy újra középpontban legyen a szex

  • Tanuld meg, hogy egy kisgyerekes családban már nem igazán létezik az a szó, hogy spontaneitás. Ha kettesben akartok lenni, azt igenis meg kell szervezni. Egy házaspár is adhat randit egymásnak! Ez nem luxus, sokkal inkább a jó kapcsolat alapja.

  • Keressetek újra olyan összekötő pontokat, amelyeknek semmi köze ahhoz, hogy gyerekeitek vannak. Egy közös cél, hobbi, sport, amit csak ketten csináltok. Ezek mind segítenek abban, hogy legyen miről beszélgetni, és újra egymásba szeressetek.

  • Az intimitásnak számtalan más formája létezik a szexen kívül. Érzéseinket kifejezhetjük például egy üzenettel, apró ajándékokkal, egymásnak szentelt idővel. Ha ez a szex nélküli időszakokban is megmarad, sokkal könnyebb lesz újra egymásra találnotok.

  • Mindig törekedj arra, hogy egy héten legalább egy-két órára legyen egy kis saját időd, amikor nem feleség, és nem anya vagy. Egyszerűen nő. Ha ezt a kis lehetőséget megkapod, hidd el, sokkal magabiztosabb leszel, és ez a szexuális életedre is kihat.

  • Menjetek el otthonról kettesben! Ma már annyi olcsó szálláslehetőség van, ahol eltölthettek egy hosszú hétvégét. Biztos, hogy sokkal gyorsabban felébred benne a vágy, ha nem félsz attól, hogy rátok nyit a gyerek, vagy ha közben nem kell azon töprengened, betetted-e mosást.

Ha rád nyit, nevess egy jót!

Sok pár fél attól, vajon mi történik akkor, ha rajtakapja őket szex közben a gyerekük. Nem egyszerű kérdés, különösen, ha a szexualitás tabu a családban. De miért is kellene, hogy titkolni való dolog legyen a meztelenség, vagy a szeretet különféle kifejezési formája, mint a csók, az ölelés? Ezek a gyerek számára magától értetődő dolgok. Vagyis, ha megkérdezi, mit csináltok, arra a helyes válasz az, hogy szerelmeskedtünk, mert szeretjük egymást.

És ezeket olvastad már?