DIÉTA

Sze­ret­nél gyor­san kar­csú­sodni? Íme, a leg­jobb és leg­ol­csóbb zsír­égető teák

Hűvös reg­ge­le­ken könnyebb a napot egy csé­sze finom, forró te­á­val el­kez­deni. Rá­adá­sul, ha jól vá­lasz­tasz, a te­ák­tól akár fogy­hatsz is. Ügye­sen va­ri­álva a faj­tá­kat talán észre sem ve­szed, hogy va­ló­já­ban di­é­tá­zol!

Csalán: régi ismerős

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: 123RF

Hagyományos gyógynövényünk a csalán, csodás erejét mégsem használjuk ki eléggé.Pedig hűvösebb időben mindenképpen érdemes lenne rendszeresen innod, mert remekül véd a légúti megbetegedésektől, és az immunrendszert is erősítheted vele.Ráadásul a benne található hangulatjavító szerotonin még a téli depressziótól is megóvja az idegrendszert. És ami a legfontosabb:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
remek méregtelenítő és zsíroldó is egyben.

Elkészítése: 1-2 evőkanál szárított csalánlevelet forrázz le, majd 15 percig hagyd állni, s végül szűrd le.

Gyömbér és citrom: tökéletes páros

Fotó: 123RF

Ez az erőteljes illatú gyökér, amit ma már szinte minden boltban frissen beszerezhetsz,az egyik leghatékonyabb anyagcsere gyorsító.Intenzív íz-világú, illatos teája javítja a veseműködést, és pillanatok alatt elűzi testedből a feleslegesen felhalmozott vizet. A citromban lévő C-vitamin pedig fokozza a pajzsmirigyhormon működését, ami a gyorsabb zsírégetéshez nélkülözhetetlen.

Elkészítése:

Tisztíts meg egy 10 cm-es gyömbért, reszeld le, majd főzd 10-15 percig 2 liter vízben. Ha kihűlt tedd hozzá egy kifacsart citrom levét.

Borsmenta: igazi varázsital

Fotó: 123RF

A borsmenta tea valóságos csodaként hat a szervezetedre, megszünteti a nassolási vágyat, méregtelenít, remek görcsoldó, és megnyugtatja a háborgó gyomrot. Illóolaja jótékonyan hat az epeműködésre is.

Eközben a címlapon
Naponta akár 4 csészényit is megihatsz belőle.

Elkészítése:

Forrázz le 1 teáskanál szárított borsmenta-levelet, hagyd nyolc percig állni. De akár otthon az ablakban egy cserében is tarthatunk gyökereset belőle, mert a friss borsmentateánál üdítőbb ital nincs!

4 fontos szabály a DIÉTÁHOZ

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest
Fotó: 123RF
  1. Első lépésben gondosan pakolj el konyhánkból a cukros, illetve fehérlisztből készült élelmiszereket. Már látványuk is nehezítik a diétát
  2. A gyógyteák akkor vezetnek sikeres fogyáshoz, ha közben arra is ügyelsz, hogy mit eszel
  3. Lehetőleg naponta ötször étkezz, mindig kisebb adagokat
  4. Reggelire, ebédre, és ha lehet az uzsonna mellé is igyál a zsírégető teákból két-két decit.