LEHÚZÁS

Sze­re­ted a gír­oszt? Jobb, ha nem tudod, mik le­het­nek a pi­ta­tész­tá­ban!

Talán még em­lé­kez­nek né­há­nyan, hogy pár éve mek­kora bot­rány volt abból, ami­kor ál­lí­tó­lag em­beri test­ned­ve­ket ta­lál­tak a ke­leti pá­lya­ud­var kör­nyéki büfék gír­oszön­te­te­i­ben. Most leg­alább annyira áll a bál, de ez­út­tal a pi­ta­tész­ták miatt.

A NÉBIH már elkezdte a gíroszt árusító büfék fokozott ellenőrzését, és jaj annak, aki nem tudja igazolni, hogy honnan szerezte be a pitáját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A szigorított vizsgálatot azután rendelték el, hogy lebukott egy fővárosi péküzem, ahol vendéglátóipari felhasználásra sütöttek pitákat.

Ez még nem lenne baj, de olyan elképesztő mocsok volt az üzemben, hogy még az ellenőröket is a hányinger kerülgette. Persze ők nem fogalmaztak ilyen drasztikusan:

A NÉBIH közlemény szerint:

a pékségben a falakat, a padozatot, a nyílászárókat és a berendezési tárgyakat vastagon, és nagy felületen ellepte a penész.

Az épület takarítatlan volt, a padlót eldobott cigarettacsikkek és egérürülék borította. Az ellenőrök döglött és élő egereket egyaránt találtak a helyiségekben.

Fotó: 123RF

Hogy mindezekből mennyi került a pitákba, azt csak azok tudhatják, akik készítették őket. Persze nem fogják elárulni.

Az üzemben kizárólag vendéglátó-ipari felhasználásra alkalmas készre sütött pitatésztát gyártottak, amit a tulajdonos nyilatkozata szerint vendéglátóhelyeknek értékesítettek. Erről azonban semmilyen nyilvántartást sem vezettek.

Eközben a címlapon

Ezért elrendelték a gíroszt árusító helyek fokozott ellenőrzését, hogy nyomon tudják követni a tésztakorongok útját és kivonják azokat a forgalomból!