FAZÉK

Sze­re­ted a bo­dza­ször­pöt? Akkor ezt a fi­nom­sá­got is most ké­szítsd el!

A házi ször­pök utá­noz­ha­tat­lan íze régi em­lé­ke­ket éb­reszt min­den­ki­ben. Mu­ta­tunk egy re­cep­tet, ami­vel pil­la­na­tok alatt vissza­re­pít­hetsz min­den­kit a nagy­mama kam­rá­jába!

Ha kedveled a bodzaszörpöt, akkor szeretni fogod az akácvirágból készült finomságot is. Ugyanolyan egyszerűen elkészíthető, és ezt is szeretni fogja mindenki.

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A frissen szedett akácvirágokból rázd ki a bogarakat, vagy pihentesd egy kicsit, hogy legyen idejük kimászni. Ezután kezdj neki az elkészítésének. Lehetőleg kevésbé forgalmas helyről szedd a virágokat, hogy kevésbé legyen szennyezett.

Fotó: 123RF

Hozzávalók:

5 - 30 fürt akácvirág 3 l víz 35 - 40 dkg cukor csorrintásnyi ecet 1 citrom pici só Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
25 - 30 fürt akácvirág 3 l víz 35 - 40 dkg cukor csorrintásnyi ecet 1 citrom pici só Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
25 - 30 fürt akácvirág 3 l víz 35 - 40 dkg cukor csorrintásnyi ecet 1 citrom pici só Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
  • 25-30 db akácfürt
  • 2 db bio citromvagy 100%-os citromlé
  • 3 l langyos víz
  • 50 dkg cukor vagy más édesítő

Így készítsd el:

1. Tedd egy lábosba vagy kannába a leszedett virágokat és öntsd fel vízzel és add hozzá a karikákra vágott citromotvagy a citromlét.

2. Hagyd egy napig  állni, majd szűrd le a levét egy lábosba. Add hozzá a cukrot vagy édesítőt és addig forrald amíg a cukor elolvad.

Fotó: 123RF

3. Tisztára mosott üvegekbe, meleg töltsd a szörpöt, és száraz dunsztban hagyd kihűlni.

Eközben a címlapon