RIPOSTER

For­du­lat a ma­gyar ka­ja­kos ha­lá­lát okozó bal­eset ügyé­ben

Ki­de­rült, mennyit ivott a Szent­end­rei úton ver­senyző ámok­futó.
  • Szerző: Ripost

O. Áron március 18-án éjjel 130 kilométeres sebességgel hátulról belerohant egy piros lámpánál várakozó autóba, az abban utazók pedig életüket vesztették.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahogy arról a Ripost is beszámolt korábban, a piros lámpánál álló autó 22 éves sofőrje, D. Bálint és szintén 22 éves utasa, Richárd olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghaltak. A hátulról beléjük rohanó O. Áron is súlyosan megsérült, a gerincével kellett műteni később. Mint az a nyomozás során kiderült, a férfi  ittasan vezetett, úgy okozta a balesetet.

A szervezetében valamivel több mint két liter, azaz körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Miután megoperálták a Honvédkórházban, a tököli rabkórházba vitték. Onnan több hónapos gyógykezelés után került előzetes letartóztatásba egy budapesti börtön hatfős cellájába, a Blikk szerint jelenleg is ott tartják fogva a fiatalt.

Az ügyben folytatott eljárás során keletkezett iratokat a rendőrség vádemelési javaslattal a napokban küldte meg az ügyészségnek, így már csak idő kérdése, hogy mikor emelnek vádat a 29 éves fiatal férfi ellen, akinek egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.