RIPOSTER

Szélvihar pusztít Olaszországban, többen meghaltak

Legalább három ember meghalt szombaton Olaszországban a fákat kicsavaró és falakat ledöntő erős szelek pusztításában, miközben a horvátországi adriai partvidéken végigsöprő viharos erejû szelek autókat rongáltak meg, ablakokat törtek be és közlekedési fennakadásokat okoztak.
  • Szerző: A.Z.

 Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az erős szelek ledöntöttek egy falat a közép-olaszországi Frosinone településen, aminek következtében két, hetvenes éveiben járó ember vesztette életét. A RaiNews24 olasz közszolgálati hírcsatorna beszámolója szerint egy ember életét vesztette, miután egy fa rádőlt autójára a Róma melletti Guidoniában. Nápoly közelében egy nő és lánya sérült meg, amikor kidőlt egy fa.

A Rómában tomboló szelek miatt elővigyázatosságból lezárták az ókori amfiteátrumon kívül a Forum Romanumot és a Palatinus-dombot magában foglaló Colosseum Régészeti Parkot - közölte a park igazgatósága Twitter-oldalán.

Az adriai kikötőváros, Bari közelében egy török teherszállító hajó zátonyra futott az erős szelek miatt, a kiszabadítására igyekvő vontatóhajó pedig a háborgó tenger miatt nem tudott segíteni. A széllökések következtében törölték a kompjáratokat Capri, Ischia és a Lipari-szigetek irányába.

A horvát meteorológiai szolgálat szombati közlése szerint a széllökések elérték az óránként 191 kilométeres sebességet a horvátországi Split környékén. A városban és a környező településeken néhány utcát lezártak a röpködő üvegszilánkok és csempedarabok miatt. A széllökések következtében számos kisebb tűz ütött ki a dalmát tengerparton, egy tűzoltó könnyebben megsérült a lángok oltása közben.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?