SIKER PÉNZ CSILLOGÁS

Így fek­tesd be az Eu­roJack­pot közel 13 mil­li­ár­dos fő­nye­re­mé­nyét

Mivel a múlt héten nem volt te­li­ta­lá­la­tos szel­vény, így ezen a héten 41 mil­lió euró a tét.

Ez forintra átszámolva 12 milliárd 710 millió forint, ami egy átlagembernek felfoghatatlan összeg. Ezért, ha valaki megnyeri az EuroJackpot eheti főnyereményét, nagyon meg kell gondolnia, mihez kezd vele. Ez a rengeteg pénz általában arra ösztönöz, hogy szórd is el azonnal, a legtöbben őrült költekezésbe kezdenek.

Pedig nagyon oda kell figyelni, mert egyrészt a látványos gazdagodás: milliós autó, hatalmas ház megvétele mindenkinek szemet szúr, rögtön jönnek a kölcsönkérők. Szakemberünk is óva int a pénz szórásától.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Ez már olyan összeg, ami még egy befektetéssel foglalkozó embert is elgondolkodtat – mondta Kutas Zoltán, független pénzügyi tanácsadó. – Az biztos, hogy aki hirtelen ennyi pénzhez jut, annak nem árt egy pszichológus, mert olyan sokkot kap a hatalmas összegtől. És kell keresnie egy megbízható befektetési tanácsadót, akinek a segítségével még az ükunokáknak sem kell majd a megélhetés miatt aggódniuk.”

A szakember több lehetőséget is ajánl a pénz befektetésére.

„Azt kell mondjam, hogy hosszú távon még mindig az arany és az ingatlan a legbiztosabb befektetés - folytatta a tanácsadó. – Az ingatlant ki lehet adni hosszútávra, de jól hoz a mostanában divatos rövidtávú kiadás is. Sőt, akár szobára lebontva is bérbe lehet adni a lakást, vagy házat. De ennyi pénzből már érdemes akár a tőzsdére is menni. Nagyon tudom ajánlani a jövő technológiáiba való befektetést is. Ugyanakkor érdemes régóta nyereséges cégeket is megvenni - ha találunk éppen eladót. A banki lekötések és az állami kötvények is biztonságos befektetésnek mondhatók.”

Ha még nem vetted meg a szelvényedet, péntekig megteheted!

Eközben a címlapon