OLDALVONAL

Össze­jön a csoda? Erre ké­szül­nek Sze­ge­den

Nyolc­gó­los hát­rányt kell le­dol­goz­nia a MOL-PICK Sze­ged férfi ké­zi­lab­da­csa­pa­tá­nak a Baj­no­kok Li­gája ne­gyed­dön­tő­jé­nek vissza­vá­gó­ján. A ma­gyar baj­nok min­dent meg­tesz azért, hogy ott le­gyen tör­té­nete első kölni né­gyes dön­tő­jé­ben.
  • Szerző: ST

Nem várt, nagy különbségű (31-23) vereséget szenvedett a Vardar Szkopje otthonában a Szeged a BL-negyeddöntő első mérkőzésén. Szinte lehetetlen feladatnak ígérkezik ezt a különbséget ledolgozni a szegedi visszavágón, de a magyar bajnok képes lehet erre.

Jonas Källman (labdával) hisz a továbbjutásban
Jonas Källman (labdával) hisz a továbbjutásban
Fotó: MTI
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Két éve sikerült kilenc góllal győzni

Fel akarunk állni és megmutatni, hogy képesek vagyunk innen továbbjutni közösen, együtt a szurkolótáborunkkal hazai pályán

– nyilatkozta Jonas Källman, a Szeged BL-győztes svéd sztárja a klub honlapján.

Két éve a dán Silkeborg elleni nyolcaddöntőben tudott kilenc góllal (33-24) győzni a Szeged, ami ad okot a bizakodásra. Érdekesség, hogy akkor összesen 14 gólt dobott Stas Skube és Szergej Gorbok, akik vasárnap már a Vardar játékosaiként lépnek pályára Szegeden.

Jorge Maqueda (labdával) korábban a Vardart is erősítette
Jorge Maqueda (labdával) korábban a Vardart is erősítette
Fotó: MTI

A szurkolókon nem fog múlni a csoda

A Szeged a múlt mellett a fanatikus szurkolótáborában is bízhat. A drukkerek több levelet írták a játékosoknak, amelyben biztatják kedvenceiket.

Mindannyian mögöttetek vagyunk, és pont annyira bízunk bennetek, mint ti egymásban és magatokban

– idézi a klub honlapja az egyik szurkoló levelét.

A hit nélküli szurkolótábor még a győzelemre álló csapattal is elveszíttetheti a mérkőzést! Hajszoljuk a „kékeket” győzelembe, Kölnbeírja egy másik levél.

Eközben a címlapon
Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője kiváló munkát végez Szegeden
Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője kiváló munkát végez Szegeden
Fotó: MTI

Hazai pályán veretlen a Szeged idén

A Szeged hazai pályán még nem kapott ki idén a BL-ben, pedig olyan sztárcsapatokat is fogadott, mint a Paris Saint-Germain vagy a tavalyi döntős Nantes. Az egyenes kiesés szakasz előző körében 23-16-ra győzték le a lengyel Wisla Plockot, ez pedig már majdnem elég lenne a Vardar kiejtéséhez is.