NÍNÓ

Száz­mil­liós csa­lás, több ma­gyar csa­lád­nál rend­őrök jár­tak

Egy nem­zet­közi bűn­szer­ve­zet tag­jait pró­bál­ják fel­ku­tatni, a cso­port 250 mil­lió fo­rint ér­tékű csa­lást kö­ve­tett el.
  • Szerző: Ripost

Különösen nagy kárt okozó csalás, bűnszervezetben való részvétel, pénzmosás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) egy nemzetközi bűnszervezet tagjai ellen, akik hamis befektetési ígéretekkel Franciaországban csapták be áldozataikat - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata szombat reggel a police.hu oldalon.

Fotó: Police.hu
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az ismeretlen tettesként kezelt elkövetők magas hozamú kriptovaluta-, illetve megújuló energiára épülő befektetéstkínáltak Franciaországban. A sértettek befizették a pénzt, de cserébe nem kaptak semmit. Az okozott kár nagysága közel 250 millió forint.

A nyomozás megállapította, hogy a bűnözők hamis dokumentumok felhasználásával magyarországi bankoknál számlákat nyitottak, és gazdasági társaságokat alapítottak, majd a csalásból befolyó pénzeket külföldi bankszámlákra utalták tovább.

A magyar nyomozók a francia csendőrséggel és más külföldi társszervekkel közreműködve térképezték fel a Franciaországot, Magyarországot, Lengyelországot és Izraelt érintő bűnszervezetet, és azt tervezik, hogy nemzetközi nyomozócsoportot alakítanak.

Június 5-én és 6-án a francia csendőrség nyomozóival közösen több magyar ingatlanban tartottak házkutatást - derül ki a közleményből.