HARCÉL

Száz mig­ráns­ból kettő isz­lám dzsi­há­d­ista lehet

Sok más­hon­nan ér­ke­zett be­ván­dorló ál­lítja ma­gá­ról Né­met­or­szág­ban, hogy szír szár­ma­zású. A va­lódi nem­ze­ti­sé­gü­ket nehéz ki­de­rí­teni, akár ISIS-tagok is le­het­nek köz­tük.
  • Szerző: S.M.

A Daily Mail cikke szerint a német menekülttáborokban rengeteg olyan, valójában nem is háború elől menekülő ember mondja magát szír származásúnak, akik valójában Szudánból, Afganisztánból, Irakból, Libanonból vagy más, arab nyelvű iszlám országból érkeznek.

Köztük sokan gazdasági bevándorlók, tehát nem az életük forgott veszélyben, amikor elhagyták a hazájukat, de a németek kezdeti vendégszeretete miatt így próbálnak menekültstátuszhoz jutni.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ezzel viszont veszélyeztetik a valódi életveszély elől menekülők helyzetét, hiszen Európa borzasztó nyomás alá került a tömeges népvándorlás miatt. 

forrás: MTI
forrás: MTI

Angela Merkel német kancellár eleinte azt mondta, hogy Németország minden szír menekültet befogad, de ahogy megteltek a befogadóállomások, visszaállította a schengeni határokat, tehát  20 év után újra bevezette a határellenőrzést.

David Cameron brit miniszterelnök megígérte, hogy Nagy-Britannia 20.000 menekültről gondoskodik, de egy szír miniszter figyelmeztette:

Sejtéseik szerint 100 emberből kettő iszlám dzsihádista, akiket az ISIS így próbál Európába csempészni.