KÜLFÖLD

Bal­ol­dali po­li­ti­ku­sok sza­va­zó­jo­got ad­ná­nak a be­ván­dor­lók­nak

A bécsi szo­ci­ál­de­mok­ra­ták az oszt­rák vá­lasz­tó­jog meg­vál­toz­ta­tá­sát kö­ve­te­lik. Úgy van­nak vele, ha már be­en­ged­tek több száz­ezer mig­ránst, akkor le­gyen be­lőle va­lami hasz­nuk is. Sza­va­zó­jo­got ad­ná­nak min­den mig­ráns­nak....
  • Szerző: WM

Bécs IX. kerületének szociáldemokratái elfogadták éves konferenciájukon azt az indítvány, amely kimondja, hogy követelni fogják a jelenlegi országos és tartományi választási rendszer átalakítását. Az bécsi SPÖ kezdeményezésnek lényege, hogy minden olyan bevándorló is kapjon szavazati jogot, aki már három éve az országban él, és stabil tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Vagyis még csak állampolgárság sem kellene ahhoz, hogy valaki beleszóljon Ausztria jövőjébe... 

Az indoklás parádés

A szociáldemokraták azt mondják, hogy nem azért szeretnének a bevándorlóknak szavazójogot adni, mert azzal vissza tudnák szerezni a mostanában igencsak megkopott szavazóbázisukat, hanem azt állítják, hogy ezzel is a migránsok beilleszkedését szeretnék elősegíteni. 

A bécsi szocdemek döntése hatalmas felháborodást váltott ki az internetezők körében. Sokan azt írják, hogy bár az SPÖ-nek ez az egyetlen esélye, hogy még egyszer valaha hatalomra kerüljön, de ez azért mégiscsak túl megy minden határon. Sokan soha nem fogják elfejteni az osztrák baloldalnak azt a történelmi baklövést, hogy az ő koalíciós kormányzásuk alatt engedtek be az országba több százezer migránst. Az elmúlt napok bécsi migránstámadásai újra rádöbbentették a közvéleményt, hogy mekkora hibát követett el az osztrák kormány 2015-ben és 2016-ban. 

Az SPÖ országos szervezete még nem reagált a főváros IX. kerületi képviseletének felvetésére. 

Eközben a címlapon