KÜLFÖLD

Min­den 3. lí­biai mig­ráns bűn­el­kö­vető Szász­or­szág­ban

A szász­or­szági bel­ügy­mi­nisz­té­rium szó­vi­vője meg­erő­sí­tette, hogy a re­giszt­rált lí­biai mig­rán­sok közül min­den har­ma­dik bűn­el­kö­vető.
  • Szerző: WM

A líbiai származású 21 éves Ahmad F. 2014-ben döntött úgy, hogy beül egy kétes biztonságú ladikba, és Európa felé veszi az irányt sok más társával együtt. A szicíliai partokhoz megékezve egy percig sem volt kérdéses számára, hogy nem akar Olaszországban maradni, a cél a hőn áhított Németország. Nem sok idő elteltével Ahmad már egy német bíróságon találta magát drogkereskedelem miatt. Az ügyész a tárgyalóteremben azzal vádolta meg a 21 éves migránst, hogy amióta Németországba érkezett, mindig is bűncselekményekből tartotta fenn magát. Az azóta már elutasított menedékkérelmű férfi egy a több száz honfitársa közül, akik a német szászországi tartományban kötöttek ki, és valamilyen bűncselekmény elkövetésével meggyanúsították őket - írja a Bild.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Patricia Vernhold, Szászország belügyminisztériumának szóvivője elmondta, hogy a tavaly szeptemberi adatok szerint a tartományban 2786 líbiai bevándorló élt, és közülük 925 ellen bűnelkövetés miatt nyomozás indult. Ez azt jelenti, hogy minden harmadik líbiai migránst gyanúsítottként, vádlottként vagy elkövetőként tartanak számon a hatóságokRiasztó, hogy az elfogott líbiai bevándorlók több mint 10 százaléka nem egy, hanem legalább öt bűnesetben érintett.

Arra a kérdésre, hogy nem rossz arány-e, hogy a 168 visszaeső líbiai bűnelkövető közül csak minden negyedik ül börtönben, a szóvivő meglepő választ adott.

Nagyon szép eredmény, hogy minden negyedik elkövető a rácsok mögött van

– nyilatkozta Vernhold.