RIPOSTER

Szán­dé­ko­san fe­lénk te­re­lik a me­ne­kül­te­ket a hor­vá­tok!

"B-terv­nek" ne­vezte a hor­vát mi­nisz­ter­el­nök, amit a ma­gya­rok­kal tesz­nek, és ki­je­len­tése sze­rint tenni is fog­nak: te­re­lik hoz­zánk a me­ne­kül­te­ket.

Folyamatosan jönnek át Horvátországból a migránsok. A horvát miniszterelnök ráadásul Pélmonostoron azt mondta ma délelőtt, nem volt megállapodás a magyarokkal.

"Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket, úgy, hogy odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni"

- mondta Milanovic az index.hr portál szerint.

A kormányfő pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország lehetőségei korlátozottak, ezért átérnek a "B-tervre", és a magyar határhoz irányítják az menekülteket.

Fogják is, miután a délelőtti órákban újabb migránsáradat indult el a szerb-horvát határon fekvő Tovarnik felé Szerbiából. Nagy a rendőri készültség. A horvát hatóságok a földekről és a kukoricásból a határátkelő felé próbálják meg terelni a migránsokat, akik kétszáz méteres sorban kígyóznak a tovarniki határállomás felé, amelyet újra megnyitottak. Onnan pedig majd, a tegnapi rend szerint a horvát-magyar határhoz küldik a migránsokat a horvátok. Ma újra több ezren jöhetnek át Magyarországra.