A NAP KÉPE

Haj­me­resztő fotó ke­rült elő Sza­lai Ádám­ról

Mi­csoda sé­ró­val lőtte az arany­gólt! Így fes­tett a csa­tár ka­masz­ko­rá­ban, a stutt­garti ifik baj­nok­csa­pa­tá­nak hő­se­ként.
  • Szerző: vav

Szalai Ádám már másfél évtizede légiósnak állt, és tizennégy éve, 2005-ben nyert ifjúsági bajnoki címet Németországban. Akkor a VfB Stuttgart korosztályos csapatának csatáraként ő lőtte a Bochum elleni döntő egyetlen, aranyat érő gólját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Miután a Svábok fiataljai most a bajnoki elődöntőig jutottak, felidézték a hajdani sikert, méghozzá a magyar támadó korabeli fotójával.

Fotó: Twitter

A stuttgarti bajnokcsapat tagjai közül egyébként rajta kívül a török-német Serdar Tasci futott be igazán nagy karriert. A jelenleg a Basaksehirt erősítő védő kölcsönjátékosként bajnok is volt a Bayern Münchennél, és 14-szeres német válogatottként vb-bronzérmesnek mondhatja magát. Szalai a Stuttgart után három évet töltött a Real Madridnál (az első csapatnál csak a közös edzésekig jutott), majd a Bundesligába visszatérve a Mainz és a Schalke után igazolt a Hoffenheimhez, sőt kölcsönben játszott a Hannoverben is.