TÜZELŐÁLLÁS

Ezért ret­teg­het Sza­lai Ádám­tól a Bayern Mün­chen

Sza­lai Ádám pén­tek este to­vább nö­vel­heti a Bayern Mün­chen ellen szer­zett gól­ja­i­nak szá­mát a német baj­nok­ság­ban.
  • Szerző: mv

Négy hét szünet után, péntek este a Hoffenheim-Bayern München találkozóval folytatódik a Bundesliga. A hazaiak jó eséllyel ismét Szalai Ádámmal rohamoznak, aki augusztusban borsot tört a müncheni sztárcsapat orra alá.

Szalai Ádám ősszel gólt rúgott Manuel Neuernek
Szalai Ádám ősszel gólt rúgott Manuel Neuernek

A 31 éves magyar csatár az augusztus 24-i bajnoki mérkőzés 57. percében vette be a bajorok kapuját, egy cselsorozat végén talált a hálóba.Szalai karrierje során már háromszor lőtt gólt a Bayernnek, vagyis kifejezetten jól teljesít a világ egyik legeredményesebb klubja ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ráadásul nem csak a Bayernt szomorította ősszel az 52-szeres magyar válogatott focista: a 17 forduló során 15 alkalommal játszott, és négy gólt szerzett. Ez azt jelenti, hogy pályafutása során eddig 49 gólt szerzett a Bundesligában, vagyis pénteken az ötvenedikre vadászik a világklasszisok sorát felvonultató bajorok ellen.

Szalai eddig 49 gólt rúgott a Bundesligában
Szalai eddig 49 gólt rúgott a Bundesligában

A teljesítménye más csapatok figyelmét is felkeltette. Szalait az utóbbi hetekben a Stuttgarttal és a Galatasarayjal is kapcsolatba hozták. Sajtóhírek szerint a török csapat már ajánlatot is tett érte a Hoffenheimnek, 300 ezer eurót fizetne Szalaiért, akit kölcsönben szerezne meg.

A támadónak 2019 nyarán jár le a szerződése a németeknél, ez azt jelenti, hogy ha januárban nem adják őt el, vagy nem hosszabbítják meg a szerződését, akkor a szezon végén ingyen távozhatna. Szalai értékét 3.5 millió euróra (1.1 milliárd forint) becsüli a Transfermarkt.

A Hoffenheim-Bayern München meccset pénteken 20:30-tól játsszák (tv: Sport1).

Eközben a címlapon