SIKK

Szabadulj meg egyszerűen, otthon a bőrkeményedéstől

Nemcsak ronda, de elég fájdalmas is lehet a bőrkeményedés. És akkor még nem beszéltünk a harisnyákról, amik pont emiatt szakadnak el folyton. Ne várd meg, míg elhatalmasodik, szabadulj meg tőle könnyedén!

Nem járhatsz mindig papucsban, vagy gyógycipőben. Viszont a gyönyörű magassarkúk sokszor igen mostohák a lábaidhoz. Néhány rossz lépés egy rosszul illeszkedő cipőben és már meg is van a bosszantó kemény bőr a sarkadon, lábujjadon vagy a talpad szélén.

Tüntesd el egyszerűen, otthon a bőrkeményedést. Sokkal olcsóbb és kényelmesebb, mintha elsétálnál egy drága szalonba.

Mutatunk néhány egyszerű, fájdalommentes megoldást, hogy tavasszal magabiztosan bújhass a szandálodba.

Kamillateás áztatás

20 percig áztasd a lábaid erős kamillafőzetben. Elképesztő puhaságot ad már egy kezelés is. Ha megszínezné a bőröd, egyszerűen mosd le szappanos vízzel.

Szódabikarbóna

A lábvízhez adj 2 evőkanál szódabikarbónát és nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, vagyis körülbelül 30 percig áztasd a lábad. Pár napig ismételd a kezelést. A hatás lenyűgöző lesz.

Keserűsó

Langyos vízhez adva, remekül megpuhítja a megkeményedett bőrt. A nagyon durva részekre közvetlenül is szórhatod, sőt, masszírozd át vele bátran, majd folytasd az áztatást.

Használj habkövet

Nagyon hatékony, de óvatosságot igénylő kezelés. Áztasd a lábad 10 percig langyos vízben, ezután állj neki a dörzsölésnek. Apró, körkörös mozdulatokkal igyekezz haladni és csak addig csináld, amíg rózsaszín nem lesz a bőröd. Inkább hamarabb hagyd abba, minthogy felsértsd a bőrt.

Ricinusolaj és almaecet mixtúra

Készíts kellemes áztató vizet a lábadnak és tölts hozzá egy egész pohár almaecetet. Körülbelül 15 percig áztasd így a lábaid, majd dörzsöld át egy kicsit habkővel. Ezután a kérdésesebb területeket kend át alaposan ricinusolajjal. Körülbelül 10 nap múlva szinte magától „lepereg” a feleslegesen felgyülemlett bőrréteg.

Készíts keveréket szőlőmag olajból és teafaolajból

Naponta kétszer pár csepp mindkét olajból és szinte azonnal szebb lesz a lábad. Masszírozd közvetlenül a bőrbe, vagy ha úgy kellemesebb, a lábvízhez is csepegtetheted.

 

 

 

És ezeket olvastad már?