KÜLFÖLD

A bí­rónő sze­rint túl ronda volt az ál­do­zat ahhoz, hogy meg­erő­sza­kol­ják

Több tu­cat­nyian til­ta­koz­tak Olasz­or­szág­ban egy bí­ró­ság előtt, mert sza­bad­lábra he­lyez­tek két nemi erő­szak­kal vá­dolt férfit. A bíró sze­rint az ál­do­zat túl férfi­a­san né­zett ki ahhoz, hogy hi­hető le­gyen a tá­ma­dás­ról szóló val­lo­mása.
  • Szerző: WM

Az olaszországi Anconában felkorbácsolta az indulatokat egy bírósági ítélet. Még 2015-ben történt, hogy egy perui származású nő feljelentést tett a helyi rendőrségen, mivel állítása szerint megerőszakolta két honfitársa. A feltételezett elkövetőket nem sokkal később elfogták, és egy évvel az eset után elsőfokon börtönre ítélték őket. A másodfokon eljáró bíró azonban úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi az ítéletet, akkor az indoklás még nem került nyilvánosságra. A napokban kezdődik azonban a legfelsőbb bíróság tárgyalása az ügyben, ahol elhangzott az is, hogy 2017-ben miért helyezték szabadlábra a két vádlottat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
A feljelentést tévő nő ugyanis 2015-ben azt vallotta, hogy honfitársai drogot kevertek az italába, majd egyikük megerőszakolta, míg a másik őrt állt.

Az akkor 22 éves nőt orvos is megvizsgálta, és megállapította, hogy tipikusan nemi erőszaktól származó sérülések láthatóak az áldozaton, vérében pedig tudatmódosító szert találtak. Erre alapozva 2016-ban született meg az elmarasztaló ítélet, amit 2017-ben hatályon kívül helyeztek. 

Az akkor eljáró bírónő szerint nem kizárt, hogy a perui nő az egészet csak kitalálta. Szerinte a két férfi egyáltalán nem tartotta vonzónak a 22 éves nőt, egyikük például Viking néven mentette el a telefonszámát. 

A bírósági épület elé több nővédő szervezet is tüntetést szervezett.