LELKIZŐ

Szűcs Ju­dith édes­any­já­nak több tucat ter­hes­sége volt

Ha­ma­ro­san hat­van­hat éves lesz Szűcs Ju­dith, aki úgy gon­dolja, el­jött az ideje mér­le­get ké­szí­teni és vissza­te­kin­teni a múltra.
  • Szerző: Ripost

Szűcs Judith volt a legfiatalabb gyerek a családjában, akire vigyáztak a testvérei. Sajnos, a legidősebb bátyja már évek óta nem lehet vele, de gyakran gondol rá. A Story magazinnak mesélt az énekesnő arról, hogyan nőttek fel.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Anyukám gyakran mesélt arról, hogy amikor összeházasodtak apukámmal, egy ideiglenesen kapott pici szobában laktak, Sashalmon, a Margit utcában. Az összes vagyonunk egy ajándékba kapott heverő volt, ezzel kezdték a közös életüket. Ebbe a szegénységbe érkeztünk mi, gyerekek…"

Ahogyan az énekesnő visszaemlékszik, gyakran kérdezték tőle, miért vállaltak a szülei ennyi gyereket, ha alig tudtak megélni. 

"Ők úgy gondolták, amit Isten ad, azt örömmel kell fogadni. Anyunak 36 terhessége volt, nyolc gyereket szült meg, a többi spontán elment. A nyolc gyerekből pedig csak mi, öten értük meg a felnőttkort. Amióta megszületett a lányom, Timi, gyakran eszembe jut, mit élhetett át az édesanyám a gyerekei elveszítése miatt. Mégsem hallottam soha panaszkodni" - emlékezett vissza.

Az énekesnő először édesapját veszítette el, akit becsülettel ápolt, mert lebénult, így segítségre szorult. Majd édesanyja is elhunyt. Ő nem szólt róla, hogy beteg, pedig agydaganata volt. Az utolsó évet még együtt tudták tölteni.

Eközben a címlapon