KIAJOBB

Sú­lyos ve­re­ség, Bernd Storck ismét baj­ban van

Ismét cső­döt mon­dott a ma­gyar lab­da­rúgó-vá­lo­ga­tott, amely ez­út­tal Svájc­ban ma­radt alul.
  • Szerző: mv

Svájc válogatottja 5-2-re legyőzte Magyarországot a szombati, baseli világbajnoki selejtezőn.

Lovrencsics Gergő (fehérben) és társai nagy verést kaptak Svájcban (Fotó: MTI Fotó)
Lovrencsics Gergő (fehérben) és társai nagy verést kaptak Svájcban (Fotó: MTI Fotó)
Fotó: MTI

Az első negyedóra helyzetek nélkül telt, aztán Svájc két percen belül két gólt szerzett: előbb Gulácsi Péter kapus óriásit hibázott, lábbal átvett egy haza gurítást, de elcsúszott, Xhaka lecsapott az árván maradt labdára és az üres kapuba gurította (1-0). Aztán Frei balról leadott lövése megpattant Bese lábán és a hosszú sarokba vágódott (2-0).

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 43. percben megkaptuk a harmadikat, Zuber 11 méterről a bal alsóba gurított (3-0). A szünet után négy perccel ugyanő tüzelt, Gulácsi a léc alá ütötte a védhető lövést (4-0). Az 59. percben egy szögletet követően Guzmics szépített (4-1). Hét perccel a vége előtt Svájc bevágta az ötödiket, Lichtsteiner bombázott Gulácsi kapujába (5-1), majd Ugrai egy fejessel beállította a végeredményt (5-2).

A magyar válogatott reménytelen teljesítményt nyújtott. Bernd Storck szövetségi kapitány jövője a júniusi, andorrai vereséget követően kérdésessé vált, de végül megerősítették a posztján. Ha a svájci kudarc után kedden, Feröer-szigetek ellen nem tud javítani a magyar válogatott, akkor újfent napirendre kerülhet a menesztése.

Világbajnoki selejtező

Svájc-Magyarország 5-2 (3-0)

Eközben a címlapon

Gól: Xhaka (18.), Frei (20.), Zuber (43., 49.), Lichtsteiner (83.), ill. Guzmics (59.), Ugrai (88.)