FAZÉK

Süss ke­nye­ret lá­bos­ban, da­gasz­ta­nod sem kell

Nem kell ag­gód­nod, ha el­fo­gyott ott­hon a ke­nyér, vagy zárva van a pék­ség. Szinte pil­la­na­tok alatt meg­süt­he­ted a saját házi ke­nye­red, ami tény­leg olyan mintha nagy­anyá­ink ke­men­cé­jé­ben sült volna.
  • Szerző: ripost

Ha gyorsan szeretnél egy finom ropogós kenyeret a vacsorához, ezt süsd meg. Nagyon egyszerű az elkészítése és az íze össze sem hasonlítható a boltban vásárolt kenyérével.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt

  • 1,5 csésze hideg víz

  • 1 csapott mokkáskanál szárított élesztő

  • ½ csapott teáskanál só.

Elkészítés:

  1. Öntsd a tálba a lisztet, az élesztőt, sót és keverd össze.

    Eközben a címlapon
  2. Lassan öntsd hozzá a vizet és folyamatosan keverd egy fakanállal

  3. Amikor összeállt a tészta, takard le és hagyd 12 órán át pihenni.

A sütés:

  1. A tésztát vedd ki a tálból és hajtogasd át gombócformára, majd lisztezd be.

  2. Hagyd kelni 30 percig

  3. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra

  4. Tedd egy jénai tálba a kenyértésztát, majd lefedve tedd a sütőbe és süsd 30 percig.

  5. Vedd le a tetőt és hagyd még sülni 15 percig.