INSIDER

Sú­lyos tév­hit ke­ring a gyü­mölcs­fo­gyasz­tás­ról

Meg­lepő ered­ménnyel zá­rult a Lidl Ma­gyar­or­szág és a Ma­gyar Di­e­te­ti­ku­sok Or­szá­gos Szö­vet­sé­gé­nek közös ku­ta­tása.
  • Szerző: Ripost

Érdekes dolgokra képesek rávilágítani a felmérések – jól példázza ezt a Lidl Magyarország és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közös kutatása.

Fotó: 123RF
EZT OLVASTAD MÁR?

Bár a felmérésben részt vevők többsége tudta, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás azok magas rosttartalma miatt fontos, kiderült, hogy a válaszadók 42 százalékának fogalma sincs arról, hogy az ajánlott rostmennyiség napi 25 gramm. Ráadásul minden második résztvevő úgy vélte, hogy érdemes nagyobb mennyiségben fogyasztani zöldség- és gyümölcsleveket, miközben a hazai táplálkozási irányelv szerint ez csak alkalmanként, a folyadékbevitel színesítésére ajánlja.

„Fontos számunkra, hogy kezdeményezéseinkkel vásárlóink minél több információhoz jussanak a megfelelő tápanyag és vitaminbevitel tekintetében is, ezzel megőrizve egészségüket” – mondta el Tőzsér Judit, a Friss Február mozgalmat elindító Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.