FÜLES

Súlyos baleset érte Geszti Pétert, azonnal megműtötték

Az 55 éves sztárnak tinédzserkora óta problémái voltak a bal szemével, most is az sérült meg sportolás közben.
  • Szerző: Ripost

Súlyos sportbalesetet szenvedett Geszti Péter, aminek következtében újra műteni kellett az egyébként is problémás bal szemét. Az orvosok szerint komoly veszélyben volt az 55 éves dalszövegíró látószerve.

A Bors információi szerint pár nappal ezelőtt Geszti Pétert focizás közben egy eltévedt és igen erősen megrúgott labda úgy arcon találta, hogy megsérült a bal szemén a retinaimplantátuma.

Gesztinek ez a szeme tinédzserkora óta egyébként is sok problémát okozott már, először 17 évesen egy taekwando versenyen rúgták meg, majd rá egy évre a katonaságnál szenvedett traumás fejsérülést, aminek következtében levált a retinája. Hosszú időszak és több műtét kellett ahhoz, míg sikerült úgy stabilizálni a szemét, hogy ne veszítse el végleg a látását, 18 évesen majdnem megvakult. Érdekes adalék, hogy a műtétsorozatok alatt so­kat kellett sötétben feküdnie az egyébként izgő-mozgó Gesztinek, aki behunyt szemmel ebben az időszakban talált rá egy új önszórakoztatási módra, a dalszövegírásra. Közel száz dalszöveget írt ezután az Első Emelet együttesnek.

Így a mostani balesettel együtt öt retinaleválása volt ezen a szemén, és szürkehályog-operáción is átesett, vagyis fokozottan kell vigyáznia a látószervére.

"Sok baj volt már ezzel a szememmel, erről beszéltem már a korábbiakban is. Tipikus sportbaleset ért, a barátaimmal hetente lejárunk kispályára focizni, és egy erősen megrúgott labda talált el. Az esetemben sajnos ez veszélyes dolog, és mivel érezhető volt, hogy nagy a baj, azonnal orvoshoz kellett mennem. Nem szeretnék részletesen belemenni, hogy milyen műtétet hajtottak végre rajtam, mert elég bonyolult, a lényeg, hogy meg kellett újra piszkálni, immár sokadszor" – mondta a Borsnak Geszti Péter.

A lap információi szerint Péternek újra a helyére kellett varrni a retinaimplantátumát, mert levált és elcsúszott.

"Most itthon fekszem, pihenek. Egy-két hetet biztosan nyugalomban kell töltenem, és az elkövetkezendő időszakban a sportot is elfelejthetem, legalábbis, ami a focit illeti. Majd meglátom, milyen mozgásra leszek képes anélkül, hogy megerőltetném vele a szemem" - tette hozzá a sztár.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?