SHOWBIZ

Ki­rály Vik­tor­ral indul a strand­sze­zon Sió­fo­kon

Ren­ge­teg kul­tu­rá­lis, sport és szó­ra­koz­tató prog­ram közül lehet vá­lo­gatni má­jus­ban Sió­fo­kon: a gye­rek­napi ren­dez­vé­nyek mel­lett a hónap leg­fon­to­sabb ese­mé­nye a Strand Sze­zon­nyitó lesz május 17-19. kö­zött, ame­lyet idén elő­ször ren­dez meg a város. Az in­gye­nes fesz­ti­vá­lon fel­lép Ki­rály Vik­tor, a Magna Cum Laude, il­letve Marót Viki és ze­ne­kara is.

Idén először kap a siófoki Nagystrand megnyitása önálló rendezvényt. Május 17-19. között nagyszabású Strand Szezonnyitóval ünnepli a balatoni nyár kezdetét a város.

Fotó: Szabolcs László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

Péntektől vasárnapig különböző játékok várják a kicsiket és nagyokat, illetve vásári árusok, kézművesek és gasztrokereskedők is kitelepülnek a Nagystrandra, esténként pedig neves fellépők gondoskodnak a hangulatról. Pénteken Király Viktor and The Dreamers, szombaton a Magna Cum Laude, vasárnap pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad ingyenes koncertet a PLÁZS színpadán.

Idén május 5-ére esik anyák napja, és ebből az alkalomból, jógával, masszázzsal és szépségápolással egybekötött kényeztető délutánon vehetnek részt az édesanyák és a nagymamák a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Természetesen május utolsó hétvégéjén a gyereknapot is megünnepli a város, méghozzá egy Állati Jó Gyereknappal. Ismeretterjesztő játszóház, terápiás kutyabemutató, gyerekkoncertek és játszóház is szerepel az állatos témájú gyereknapi programok között május 25-én és 26-án.

Vasárnap este pedig az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához kapcsolódva fellép a Zaporozsec, Hevesi Tamás és Zenekara, valamint a New Level Empire is a Fő téren, illetve világító lufikat engednek a magasba, hogy Siófokon is felhívják a figyelmet az eltűnt gyerekekre.