INSIDER

Kül­dik a Stop So­rost a be­ván­dor­lást szer­ve­zők­nek

Ma­gyar­or­szág nem akar be­ván­dor­ló­or­szág lenni, ezért kéri a Fi­desz-KDNP a Stop Soros mi­ha­ma­rabbi par­la­menti be­ter­jesz­té­sét.
  • Szerző: F.G.

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy még februárban terjessze az Országgyűlés elé a Stop Soros törvénytervezetet – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnap az MTI-nek.

A politikus kifejtette:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

az elmúlt napokban Soros György zárt ajtók mögött tárgyalt az Európai Unió vezetőivel, és az Európai Parlament is megkezdte az ENSZ migránscsomagjának a tárgyalását.

Hollik István szerint ezeknek az iránya teljesen egyértelmű: legalizálni akarják a bevándorlást, el akarják mosni a legális és az illegális bevándorlás közötti határvonalakat, alapvető joggá akarják tenni a migrációt.

A brüsszeli vitában is azt lehetett hallani – folytatta –, hogy ők a migrációra alapvetően jó dologként tekintenek, ahogyan az ENSZ migrációs tervezete is azt azt állítja, a bevándorlás jó az ENSZ tagállamainak.

Létre akarják hozni például a „klímamenekült” kategóriát, ami önmagában tízmilliós nagyságrendben növelné az Európát elárasztó migránsok számát – mondta a KDNP-s képviselő. Úgy fogalmazott: Brüsszel, az ENSZ még több befolyást akar adni a Soros-féle NGO-knak, amelyek mindenféle módon segítik és szervezik a bevándorlást. Magyarország azonban nem akar bevándorlóország lenni, ezért kéri a Fidesz-KDNP a Stop Soros mihamarabbi parlamenti beterjesztését. A kormánypártok célja egyértelmű: a bevándorlást szervező, ezzel a magyarok akarata ellen dolgozó szervezetek munkáját átláthatóvá kell tenni, és jogállami keretek között, de megnehezíteni – mondta Hollik István.

Eközben a címlapon

Stop Soros: további szigorításokat javasolnak

Január 18-án indult a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése, az eddigi vélemények többsége támogató, vannak, amelyek szigorításokat szorgalmaznak – mondta vasárnap Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Érkezett olyan észrevétel, hogy a törvényjavaslatban szereplő 25 százalékosnál magasabb – akár annak többszörösét kitevő – illetéket kelljen fizetniük a migrációt segítő szervezeteknek. Felmerült, hogy az ilyen csoportok csak magyar pénzintézetnél vezethessenek számlát, illetve – amerikai mintára – idegen ügynökségként tartsák nyilván őket.     A beérkezett vélemények összegezve a kormány elé kerülnek majd, így alakul ki a végleges javaslat.