KÜLFÖLD

Soros György most éppen Olasz­or­szá­got pró­bálja be­da­rálni

Mat­teo Sal­vini olasz bel­ügy­mi­nisz­ter sze­rint Soros György, és a hozzá ha­sonló spe­ku­lán­sok akar­ják romba dön­teni az olasz gaz­da­sá­got, és ezzel meg­buk­tatni a je­len­legi, mig­rá­ció­el­le­nes kor­mányt.
  • Szerző: WM

A 10 éves német államkötvényekhez hasonlítva az olasz államkötvények hozamfelára 300 bázisponttal nőtt. Az olasz belügyminiszter kijelentése szerint elég valószínű, hogy az ilyen külső negatív gazdasági hatások mögött olyan spekulánsok állnak, mint Soros György is, akiknek az az érdeke, hogy térdre kényszerítsék az olasz gazdaságot, és ezzel megbuktassák a jelenlegi, migrációellenes kormányt.

Matteo Salvini emlékeztette az újságírókat, hogy 1992-ben Sorosnak egyszer már sikerült a padlóra küldenie egy európai országot, akkor a brit bankokat állította a tönk szélére. A magyar származású Soros akkor több mint egymilliárd dollárt nyert a spekulációjával.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A belügyi tárca vezetője Jean-Claude Junckert is támadta, mivel az Európai Bizottság vezetője úgy fogalmazott, hogy az olasz gazdaság kezd a gazdasági válság idején látott görög pénzügyi problémákhoz hasonlítani.