OLDALVONAL

Ezt meg­könnye­zed: sze­gény ma­gya­ro­kat ka­rol­nak fel Mes­siék

A Bar­ce­lona ér­té­kes erek­lyét aján­lott fel. A sze­gény ma­gya­rok­nak egy életre meg­vál­toz­hat a sor­suk.
  • Szerző: HBK

Szívmelengető történet látott napvilágot: a Barcelona futballcsapata egy nem mindennapi ereklyével próbál segíteni a városban élő magyarokon.

A Messiék által aláírt mez sokat érhet egy szegény magyar családnak
A Messiék által aláírt mez sokat érhet egy szegény magyar családnak
Fotó: AFP

A Camp Nou közelében működik egy népszerű magyar étterem, a Futballárium. A klub most felajánlott egy mezt Büki Péter tulajdonosnak, amely PSG elleni történelmi, 6-1-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzés alkalmára lett készítve. Ezt később a játékosok, köztük Lionel Messi is aláírta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Kifejezetten nekünk csináltatta klub, de közöltük velük, hogy jótékony célra szeretnénk fordítani a mezt, aminek nagyon örültek. Tehát Messiék is jól tudják, hogy ezzel egy nehéz körülmények között élő magyar családot segítenek majd”mesélte a Borsnak a tulajdonos felesége, Beke Erika.

Az árverésből befolyt összeg egy veszprémi anyukához és három gyerekéhez kerül majd.

„Hrubiné Ildikót tizenhét év után hagyta ott a férje egy másik nő miatt, így magára maradt három gyermekével, és anyagi problémáival. Lelkileg teljesen összetört, családterapeuta és pszichológusok segítettek neki kijönni a krízisből. Jelenleg mélyszegénységben élnek, havi bevételük ugyanis 143 ezer forint, amiből 100 ezer albérletre megy el” – mondta Beke Erika.