RIPOSTER

Sötét tit­kok de­rül­tek ki a cse­cse­mő­gyil­kos anya múlt­já­ból

To­vábbra sem tud­ják a he­lyiek, ki lehet a cse­csemő apja, aki talán nem is tudja, hogy szü­le­tett egy gyer­meke. A he­lyiek be­teg­ség­gel ma­gya­ráz­zák a tör­tén­te­ket.

Mihálygergén továbbra is az a fiatal nő a téma, akiről múlt héten derült ki, hogy egészséges leánygyermeknek adott életet, majd megölte csecsemőjét, a pici holttestét pedig elrejtette. A 28 éves nőt a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte, miután tettét részletesen bevallotta. "Senki nem érti itt a faluban, hogy csinálhatta ezt egyedül.

Három és fél kilós kislányt szült, itt azt beszélik.

Az hatalmas baba, hogyan tudott ekkora pocakot eltitkolni?" - teszi fel a kérdést az egyik helybeli asszony. A faluban még mindig többen arról suttognak, hogy a fiatal nőt salgótarjáni édesanyja segítette a szülésben, ez azonban nem valószínű, hiszen akkor őt is elvitték volna a rendőrök. A helyiek szerint nem először fordul elő a családban, hogy valakinek idegi problémái akadnak. "Apai ágon a

nagymamája, Magdus mama elmebeteg volt, pszichiátrián is kezelték.

A lány édesanyja pedig nagyon rosszul volt sokáig, még mielőtt elvált volna a férjétől. Úgy tudjuk, pánikrohamai voltak, hónapokig nem járt ki az utcára sem" - mondja a nő, aki szerint elképzelhető, hogy a lány öröklött valamit, és szörnyű tette előtt "bekattant". "Fura volt mondjuk. Ha egy lány 27 évesen még mindig az apjánál lakik, még ha külön lakrészben is. Nem járt el dolgozni, nem képezte magát,

még egy fiúja sem volt, legalábbis állandó biztos nem, aki idejárt volna.

Senki se tudja elképzelni sem, ki lehet a gyerek apja. Vagy például az a férfi egyáltalán tudja, hogy az ő gyerekét ölték meg?" - teszi fel a költői kérdést a mihálygergei asszony.