OTTHONKA

Sosem lesz a cipőd büdös, itt a remek trükk

Ha le­ve­ted a cipőd, nem mind­egy, mi­lyen sza­got áraszt. A kínos hely­ze­tek el­ke­rü­lé­sére min­dig van meg­ol­dás. El­áru­lunk né­hány ügyes prak­ti­kát.
  • Szerző: ripost

A cipőnk és a vele kapcsolatos higiénia igencsak kényes témának számít. Egy zárt, gyakran használt cipő vagy csizma ugyanis hamar elveszíthetifriss, új illatát. Ne kerülj ilyen kínos helyzetbe, hiszen erre is léteznek  hatékony megoldások, mutatjuk is!

A legjobb csodaszer

Tornacipő szagtalanítására a legalkalmasabb a szódabikarbóna. Este szórj bele egy evőkanálnyit. Reggel, mielőtt felveszed, rázd ki és nem kell aggódnod a szagok miatt!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pici zsákokban is hatékony

Készíts pici szódazsákokat és tedd bele a cipőbe. Elillan a kellemetlen szag.

Az illóolajok kiváló szagűzők

Vegyél elő egy kis vattát. cseppents rá, narancs, citrom, menta, fahéj vagy levendula olajat. Töröld át vele a talpbélést. A vattát bent is hagyhatod egy időre a cipőben.

A teafilter is szagtalanít

Fotó: Pinterest

Tedd bele a csizmádba a gyógynövényes teafiltert és hagyd benne a következő használatig.

Eközben a címlapon

Ez még a cipős szekrénynek is jót tesz

Néhány feleslegessé vált vászonból készíts illatrózsákat, melyekbe tegyél szárított levendulát. Kösd össze egy cérnával és helyezd a cipőkbe.

Hogy sokáig bírja a csizmád

Ennek a klasszikus darabnak jót tesz, ha pici illóolajjal átitatott papírral tömöd ki. Így sokáig kellemes viselet lesz.

Többé nem fordulhat elő ez a kellemtelen helyzet!