INSIDER

Sorozatban történnek a rejtélyes balesetek a magyar sztrádákon

Egymás után három olyan megdöbbentő, tragikus baleset történt a magyar autópályákon, amikor gyalogost ütöttek el. De hogy kerülnek a gyalogosok az autópályára?
  • Szerző: Ripost

Bizarr baleset történt szerda hajnalban, fél kettő körül az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán: az arra járók egy aszfalton fekvő holttestet találtak a 11-es kilométerszelvénynél, majd értesítették a rendőrséget. A nyomozás segítségnyújtás elmulasztása miatt indult.

A %% információi szerint a furcsa baleset áldozata egy 20-as éveiben járó nő, akit az úton fekve találtak.  A nő még a helyszínen meghalt. A rendőrség hamarosan elfogta a tettest, egy 21 éves gyömrői férfit. A baleset során letört az autó visszapillantó tükre, amely alapján a rendőrök azonosították a járművet, majd a lefoglalt kamerafelvételek alapján a sofőrt is. Íme a tükör:

A nyomozók a 20 éves gyömrői V. Martint 2019. január 2-án délelőtt lakcímén elfogták, valamint az udvaron megtalálták és lefoglalták a férfi autóját.


De hogy került a gyalogos nő az autópályára?

A rejtélyes balesetről lapzártánkig nem derült ki több, de egy korábbi baleset talán magyarázatot ad rá, hogy mi történhetett. Az M0-s autóúton történt egy hasonló tragédia: egy 69 éves pécsi asszony halt meg egy ütközés után, de nem az ütközés miatt!

Két kocsi ütközött szilveszter éjszakáján, alig valamivel az évforduló előtt, de az utasok sértetlenül szálltak ki az autókból.

Ám a két társaság összevitatkozott, és ekkor ütötte el a vétlen idős asszonyt egy száguldva érkező harmadik autó. A rendőrség büntetőeljárást indított, hogy tisztázzák az eset összes körülményét.

De nem csak ez a két hasonló tragédia történt: karácsonykor, december 26-án is halálra gázoltak egy gyalogost az autópályán! Hajnalban 5 óra 6 perckor az M0-ás 27-es kilométerszelvényében egy személyautó elütött egy férfit.

A három tragédia tanulsága az: akár egy pillanatra is életveszélybe kerülhetünk az autópályán! Még a leállósávban is életveszélyes kiszállni, ha pedig balesetet szenvedtünk, legyünk a lehető legóvatosabbak utána!


Egyre több a hasonló baleset az autópályákon

– mondta el lapunknak Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakember, aki szerint a megelőzés a legfontosabb. Hogy mi lehet ennek az oka, és mit tehetünk, kiderül a csütörtöki napilapból!