BOZÓT

So­ro­sék uta­sí­tá­sára ma­ni­pu­lál­ták a meg­ful­ladt mig­ráns­gye­rek fo­tó­ját

Már 2015-ben bot­rány lett abból, hogy ma­ni­pu­lál­ták egy, a török parti vi­ze­ken meg­ful­ladt mig­ráns kisfiú fo­tó­ját. Most ki­de­rült, hogy Soros György bi­zalmi em­bere, kö­zeli mun­ka­társa adott uta­sí­tást a csa­lásra és a ra­vasz pro­pa­gan­dára.
  • Szerző: Ripost

Sokan emlékezhetnek arra a fotóra, amelyen egy a tengerbe fulladt kisfiú holtteste volt látható a nagy migránsválság kellős közepén, a török tengerparton.

EZT OLVASTAD MÁR?
Fotó: AFP
Már akkoriban, 2015 őszén kiderült, hogy valami nincs rendben a képpel, valamiféle manipuláció történt. Az csak később vált nyilvánvalóvá, hogy közönséges propagandafotó készült, a kisfiú holttestét ide-oda vitték(!), hogy a leghatásosabb kép készülhessen el.

Olyan érzelmi hatást akartak elérni, hogy a világ támogassa a migránsok szervezett és üzemszerű, biztonságos betelepítését.

Nem sejthették, hogy lebuknak, mert a manipulációt, a holttest ide-oda cipelésének folyamatát egy török fotós rögzíti!
Fotó: AFP

Most kiderült, hogy a manipulációra Soros György közvetlen munkatársa adott utasítást. A DC Leaks nevű hekkercsoport feltörte a nyilvánvaló csalásról szóló e-maileket.

Ezekből kiderült, hogy negyvennyolc óránként írnak helyzetjelentéseket Soros Györgynek a migrációs helyzetről. A DC Leaks hekkercsoport által kiszivárogtatott dokumentumokból az is kiderült, hogy az egyik fő jelentéstevő G. Maniatis néven írta alá beszámolóit.

Ő pedig nem más, mint Gregory Maniatis, a spekuláns Nyílt Társadalom Alapítványa fiókszervezetének, az Open Society International Migration Initiative-nek az igazgatója, a milliárdos egyik legfőbb bizalmi embere!
Eközben a címlapon

A jelentésekben Maniatis direkt utasításokat(!) ad, megszabja, hogy a Soros-fotósoknak milyen képbeállítást kell alkalmazniuk, terhes nőket, gyerekeket, sőt áldozatokat ábrázoló fotókat kell készíteniük, hogy az európai emberek megsajnálják a migránsokat, és minél többen be akarják fogadni őket.

A manipulált fotó a halott kisfiúról éppen azokban a napokban készült és "varázsütésre" nyomban be is járta az egész világot.

Fotó: AFP

Természetesen mindenki sajnálkozott a tragédián, a holttest megtalálója, Mehmet Ciplak őrmester sorra adta a megható interjúkat, egy alkalommal azonban véletlenül elszólta magát.

El találta mondani, hogy  a kisfiú élettelen holttestét egészen máshol, egy szűk, sziklás öbölben találták meg, csakhogy a céltudatos, betanított, előre megírt forgatókönyv szerint tevékenykedő propagandafotósok átszállíttatták egy "előnyösebb", látványosabb helyszínre.
Eredetileg ebben szűk öbölben találták meg a kisfiú holttestét, de Soros propagandistái ezt nem találták eléggé hatásvadász helyszínnek. Kegyeletsértő módon, mint egy kelléket, mint egy bábut ide-oda cipelték a holttestet.
Eredetileg ebben szűk öbölben találták meg a kisfiú holttestét, de Soros propagandistái ezt nem találták eléggé hatásvadász helyszínnek. Kegyeletsértő módon, mint egy kelléket, mint egy bábut ide-oda cipelték a holttestet.
Fotó: AFP
A DC Leaks-iratokból, a feltört levelekből egyértelműen bebizonyosodik, hogy Soros propagandafőnöke adott utasítást ezekre a hazug akciókra, majd gondosan ki is válogatta a leginkább hatásvadász migránsfotókat.
Az eredeti helyszín nem tetszett Soros propagandistáinak. Inkább hasra fektették a szerencsétlen kisfiút.
Az eredeti helyszín nem tetszett Soros propagandistáinak. Inkább hasra fektették a szerencsétlen kisfiút.

A propagandamanipulációt irányító Maniatis  Soros György ajánlatára egészen 2017-ig Peter Sutherland, az ENSZ migrációs ügyekért felelős vezetőjének közvetlen tanácsadója volt, miközben ugyancsak Soros protezsáltjaként 2016-ig a washingtoni Migrációs Politikai Intézet vezető munkatársaként is tevékenykedett.